Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Відгуки учасників проєкту «Агрокебети» про курс лекцій від експертів Креді Агріколь

10 Листопада 2023

Експерти департаментів кредитного аналізу та підтримки агробізнесу Креді Агріколь провели авторський курс із 10 лекцій та практичних занять для студентів аграрних університетів магістерського проєкту «Агрокебети» від Українського клубу аграрного бізнесу. Понад 80 студентів пройшли онлайн-курс та поглибили свою експертизу в аграрній та фінансовій справі. Ділимося відгуками студентів, викладачів та керівників проєкту «Агрокебети» про курс лекцій від Креді Агріколь.

Олександра Ралко, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, НУБіП, викладач проєкту «Агрокебети»

1. Як Ви оцінюєте такі включення бізнесу в навчальний процес?

Включення бізнесу до навчального процесу є необхідним для всіх його учасників. Студент отримує безцінний досвід та професійний кейс використання теоретичної бази до реальної практики ведення бізнесу. Для бізнесу це підвищення лояльності споживачів, покращення репутації, формування «майбутнього клієнта» та через деякий час отримання кваліфікованих фахівців.

2. Яка інформація, на Ваш погляд, була найбільш корисною та практичною? Такою, яку студенти не змогли би отримати від академічного викладача.

Загалом мені важко виокремити найбільш корисну чи практичну інформацію. Цінність цього курсу полягає, в першу чергу, в практичному досвіді та кейсах на реальних проектах, зі справжніми підприємствами і банківським підходом до оцінки їхньої діяльності. Всі блоки курсу взаємозалежні, оскільки без знання основ формування фінансової звітності важко сприймати створення виробничої програми та прогнозування, базові індикатори, на які звертає увагу аналітик при прийнятті рішення щодо фінансування. На мою думку, родзинкою цього проєкту є те, що він проводився банком, який спеціалізується на агробізнесі та має унікальний відділ, що займається аналітикою та роботою з сільськогосподарськими підприємствами. Пропрацювати цей цикл для студентів, що здобувають агроосвіту, так, як це зробили представники Credit Agricole, не зміг би, без перебільшень, жоден банк. У кожному навчальному блоці відчувалося глибоке розуміння специфіки роботи агробізнесу.

Соломія Стадник, студентка проєкту «Агрокебети», НУБіП

1. Які у Вас загальні враження від курсу?

Завжди радію можливості навчатися у справжніх професіоналів. Розуміння того, що експерти Credit Agricole знаходять час у щільному робочому графіку, щоб поділитися своїм досвідом із нами, є дуже цінним. Враження від спікерів лише найкращі! Весь викладений матеріал виявився цікавим і корисним на практиці, хоча раніше я ніколи не мала справи з агрофінансами. Навіть складні теми були подані доступною мовою, деякі речі пояснювалися двічі, завдяки чому матеріал легше засвоювався. За такий підхід лекторам хочеться подякувати окремо.

2. Що конкретно було найкориснішим та які набуті знання можете використовувати в роботі?

Найбільш корисними для мене стали практичні заняття, оскільки вони дозволили опрацювати матеріал на практиці, що завжди ефективніше, ніж виключно теоретичне навчання.

Впевнена, що базові бухгалтерські знання, такі як Cash Flow, баланси, Ф2 тощо, стануть у нагоді в моїй роботі. Також, інформація про те, як кредитують агробізнес, на що банк звертає увагу та якими є ключові моменти для отримання фінансування точно знадобляться для успішного становлення власного бізнесу.

Хоча, хто знає, можливо, у майбутньому я активніше працюватиму з фінансами й ще неодноразово переслуховуватиму всі лекції.

3. Що сподобалось, а що ні? Чи стикнулися з якимись труднощами? 

Мені складно визначити одну найкращу тему, оскільки кожна з них важлива та необхідна для розуміння цілісної картини.

Найскладнішим для мене стало вивчення технологічних карт, і, насправді, я досі продовжую з цим працювати. Однак, я завжди готова до викликів і складних завдань, адже вони стимулюють розвивати свої знання та навички, шукати додаткову інформацію, використовувати різні підходи. Це позитивно впливає на моє професійне зростання.

Андрій Ріпенко, студент проєкту «Агрокебети», НУБіП

1. Які у Вас загальні враження від курсу?

Загалом мої враження від курсу Credit Agricole дуже позитивні.

2. Що конкретно було найкориснішим та які набуті знання можете використовувати в роботі?

На мій погляд, цей курс буде корисним як студентам, які тільки навчаються, так і тим, які вже працюють. Багато саме практичних матеріалів, що актуально для використання в роботі. Цікаво було вивчати інформацію про баланс підприємства та його складові, кредитні програми банків. Також важливим було складання технологічних карт господарства. Такий досвід потрібен як агрономам, так і майбутнім керівникам підприємств різних ступенів. Дуже сподобалося, що інформація була викладена просто та доступно. Дякую лекторам та організаторам цього курсу!

Анатолій Циркун, керівник проєкту «Агрокебети»

Мета проєкту «Агрокебети» − якомога ближче познайомити студентів із реальним агробізнесом та підготувати до роботи в цьому секторі. Саме тому включення представників бізнесу в навчальний процес вкрай важливе.

Спецкурс «Агрофінанси», який ми створили з Credit Agricole, − потужна складова навчальної програми, де практики не тільки діляться власним досвідом, а й доступною мовою пояснюють студентам як працювати з фінансами в агросекторі.

Ми вдячні Credit Agricole за відкриту комунікацію зі студентами та всебічну підтримку проєкту «Агрокебети», який цього року об’єднує молодь з 9-ти аграрних університетів по всій країні.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно