Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Математика подорожей

14 Червня 2018

Франція — одна з найпопулярніших країн для туристичних подорожей та відряджень! Звісно, подорож до найромантичнішої країни не обійдеться без попереднього придбання авіаквитків, бронювання готелю та оренди авто.

Які ж ситуації, пов’язані з банківськими операціями, можуть трапитися? Перш за все, при оплаті бронювання найчастіше відбувається «подвійне блокування сум». Що це і як діяти пояснюємо в простих цифрах на конкретних прикладах.

Наприклад: перед подорожжю ваш баланс на картковому рахунку становив 1000 євро. На сайтах компаній ви замовляєте авіаквитки в обидві сторони за 200 євро, бронюєте готель — 400 євро, а оренда авто обійшлася в 100 євро.Як відомо, при розрахунках карткою всі три суми блокуються. Таким чином, доступна для вас сума становить 300 євро.

Проте в останній момент оренда авто подорожчала і коштує вже 165 євро. Тому компанія розблокувала попередні 100 євро і списала 165 євро. Відтак, ваш баланс становитиме 235 євро (300+100-165). Поки все гаразд, але тут ви вирішуєте скористатися додатковими послугами готелю ще на 150 євро. У зв’язку з технічною помилкою готель не розблокував раніше заблоковані 400 євро, проте списав з рахунку 550 євро за фактично надані послуги ( 400 євро бронювання +150 євро додаткові послуги готелю). В результаті ваш баланс стане від’ємним: -315 євро. Від’ємна сума може виникати як на кредитних, так і на дебетних платіжних картках і є прикладом виникнення несанкціонованого овердрафту по рахунку.

Як повернути свої кошти? Для виправлення ситуації необхідно звернутися до працівників готелю з проханням розблокувати суму в 400 євро, адже компанія вже списала 550 євро за надані послуги. Якщо звернутися до готелю немає можливості або звернення не дало результату, ви можете звернутися до клієнтської підтримки нашого банку. В обох варіантах після розблокування суми в розмірі 400 євро баланс «вирівняється» та становитиме 85 євро!

Тепер, розуміючи внутрішній механізм системи оплати банківською картою, ви можете без зайвих турбот насолоджуватися подорожами.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно