Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Креді Агріколь забезпечує безперервність роботи навіть у найскрутніші часи

19 Січня 2024

Майже два роки ми живемо в нових реаліях, коли війна точиться не тільки на полі бою, а й ворог застосовує тактику блекаутів, кібератак, ракетних терорів тощо, аби порушити безперервність роботи компаній та нашкодити економіці України.

Креді Агріколь — один з провідних банків України, який вирізняється на ринку європейськими стандартами обслуговування та надійністю. Усвідомлюючи ризики, пов'язані з війною, банк повсякчас удосконалює план забезпечення безперервної роботи. Ми також піклуємося про безпеку наших співробітників - інформуємо про сигнали повітряної тривоги в головних офісах банку та за потреби надаємо можливість віддаленої роботи співробітникам офісу.

Як банк забезпечує безперервність роботи у найскрутніші часи?

Сила команди Креді Агріколь в згуртованості та синергії команд. Задля постійної підтримки наших клієнтів навіть в умовах загострення бойових дій чи блекаутів ми зробили наступне.

  • Відділення: 52 відділення банку переведені в режим роботи в Powerbanking, що дозволяє клієнтам обслуговуватися у відділеннях банку навіть в період повного відключення електроенергії.
  • Безпека даних: банк створив 3-й центр обробки даних у хмарі з повним резервним копіюванням своїх даних та успішно його протестував. Хмарне середовище дає можливість безперебійного доступу до всіх критичних систем/даних.
  • Зв’язок: приміщення головного офісу та приміщення, де розташовані команди, котрі виконують критичні функції, зокрема контакт-центр, забезпечені генераторами, Starlink та всім необхідним для тривалої автономної роботи та забезпечення безперервності критичних процесів.
  • IT-інфраструктура: ІТ-служби банку забезпечили віртуальне робоче місце, завдяки якому співробітники можуть підключатися до корпоративної мережі Telework з будь-якого місця світу.
  • Готівка на касі. Банк спільно з мережами великих ритейлерів продовжує надавати послугу готівка на касі магазину, яка дає змогу зняти готівку безпосередньо під час розрахунку за товари/послуги. Банкоматна мережа усіх банків найбільше страждає під час глибоких блекаутів, тому ця послуга стала в пригоді багатьом клієнтам.

 

Алгоритм дій задля ефективного результату

Креді Агріколь має План забезпечення безперервної діяльності— документ, який визначає порядок дій департаментів банку, що відповідають за підтримку безперервності критичної діяльності в разі надзвичайної ситуації (загострення бойових дій, тривалого блекауту, кіберкризи тощо). Було розроблено алгоритм дій для клієнтів та співробітників банку, щоб у разі загострення ситуації працювати чітко та злагоджено. Сподіваємося, що ці документи ніколи не знадобляться, але дуже цінно та інколи життєво необхідно мати чіткий план дій в разі реалізації різних кризових сценаріїв.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно