Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Команда агро-експертів Креді Агріколь Банку продовжує досліджувати аграрну галузь України

18 Квітня 2016

Серія АгроЕкспедицій в 2016 році розпочалася традиційно із моніторингу посівів озимих культур та аналізу особливостей посівної кампанії. Команда експертів Креді Агріколь Банку та представники національного агропорталу Latifundist.com відвідали Волинську, Тернопільську, Вінницьку, Дніпропетровську, Черкаську, Полтавську області. Лише за 5 днів команда подолала понад 3500 кілометрів, проаналізувавши 12 підприємств. Ця експедиція показала, що складні погодні умови в період проведення осінніх посівних робіт заклали не найкращі перспективи для отримання високої врожайності озимих культур.

Для значної частини агропідприємств раціональним рішенням став перегляд структури сівозміни. Тобто, частково збільшилися посівні площі пізніх ярих культур, що є особливо характерним для природно-кліматичної зони степу. Рішення по коригуванню норми висіву та глибини загортання насіння, пізні строки посіву зернових культур позитивно відобразились на перезимівлі рослин. Так, наші експерти побачили хороші поля пшениці у Волинській, Тернопільській, Вінницькій, Черкаській та Полтавській областях. Зійшло до 90-95% посівів. В Дніпропетровській області сходи дещо гірші. Стосовно ріпака, то ця культура у відвіданих господарствах перезимувала лише на 40-70%. Деякі з підприємств планують пересіяти втрачені площі іншими культурами. Найбільш ймовірно аграрії компенсуватимуть втрачені посіви соняшником та кукурудзою.

«Сьогодні перед аграріями стоїть першочергове завдання - забезпечення повного фінансування робочого капіталу. Адже недофінансування посівних робіт в нинішній ситуації ставить під сумнів планову врожайність культур інтенсивного напряму вирощування. Кризовий 2015 рік показав, що агровиробники, які мають досвідчений та компетентний менеджмент, можуть бути ефективними навіть в таких складних умовах нестабільності. Саме такі підприємства і формують довготривалі відносини довіри в банківському секторі», - зазначив експерт по розвитку агробізнесу з Креді Агріколь Ігор Гуржій.

«За понад 20 років діяльності наша компанія співпрацювала з багатьма банками. Протягом останніх 5 років нашим фінансовим партнером є Креді Агріколь Банк, з якими нам комфортно. Є дуже мало питань, які залишаються незрозумілими для нас. Все прозоро. Нам вистачає тих коштів, які ми отримуємо від співпраці», – розповідає Микола Хорольський, агрофірма «Колос».

Дані з полів в цифрах

За даними Мінагропроду, станом на 8 квітня посів ранніх зернових культур аграрії провели на площі 1,8 млн га, або 74% до прогнозу.

77% сходів озимих зернових, що відповідає площі 5,4 млн га, знаходяться в доброму та задовільному стані, 23% (1,6 млн га) - в слабкому і розрідженому стані, а ось посіви на площі 23 тис. га загинули.

Ріпак після зимівлі в хорошому або задовільному стані на 80,5% посівних площ під цією культурою, або на 699,6 тис. га, в слабкому - на 16% (140 тис. га), а загинуло до 3,5% (30 тис. га) посівів.

За попередніми даними регіонів, загальна посівна площа с/г культур під урожай 2016 року очікується в межах 26,5 млн га (на рівні 2015). Зерновий клин дещо зросте за рахунок збільшення площ кукурудзи на зерно і пізніх круп'яних культур, і складе 14,4 млн га, тобто 54% в структурі посівних площ. Ярих зернових планують посіяти на площі в 7,5 млн га.

Інновації в полях

Вітчизняні сільгоспвиробники йдуть в ногу з часом та вже сьогодні використовують інноваційні агротехнології, щоб полегшити свою працю, мінімізувати витрати та одночасно підвищити ефективність вкладених коштів. Доказ томуучасники нещодавньої АгроЕкспедиціі побачили під час відвідин ПК «Зоря Поділля». Тут планують значно підвищити врожайність пшениці завдяки спеціальній службі безпілотних літальних апаратів, в якій задіяні 6 осіб, 4 квадрокоптера і один безпілотний літак. Завдяки мобільним літальним апаратам тут вдається оперативно переглядати значні ділянки полів з висоти пташиного польоту і своєчасно реагувати при виявленні проблемних ділянок.

Більше про ТОП-тендеції посівної 2016 дізнайтеся за посиланням

Про Банк:

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» - сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі - Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. КРЕДІ АГРІКОЛЬ працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг приватним клієнтам, включаючи VIP-клієнтів, і бізнесу. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Credit Agricole в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги FITCH, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 442 000 приватних та 35 000 корпоративних клієнтів, серед яких представники малого та середнього бізнесу, великі українські компанії та міжнародні корпорації.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно