Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Діджиталізація, віддалена робота та ще більше соціальних ініціатив у 2020 році

17 Грудня 2020

ITID Lviv #13 Грудень 2020

Колонка директора Західного макрорегіону Креді Агріколь Банку Юрія Грисюка 

2020 рік став сильним каталізатором змін у бізнесі. Креді Агріколь значно прискорив свою діджиталізацію, розширив бізнес та реалізував наймасштабніший благодійний проект за всю свою історію на українському ринку. За цей рік багато що змінилося, проте незмінним залишилося одне ─ наша клієнтоорієнтованість. Вже 27 років ми на українському ринку і кожен наш клієнт відчуває підтримку потужної міжнародної групи Креді Агріколь, яка представлена в 47 країнах світу і є найкращим банком у Західній Європі та Франції за версією Euromoney. Сьогодні, коли соціальна дистанція стала нормою, клієнти і суспільство ще більше потребують стабільності та підтримки . Тож від початку пандемії Група оголосила маніфест, якого ми дотримуємося і зараз:  ви завжди можете покладатися на Креді Агріколь!  Далі про те, як ми втілюємо в життя цей маніфест. 

Цифровий стрибок банку у відповідь на нові реалії 

2020 – це старт нової реальності. Ми до неї підлаштовуємося – і головний фокус робимо на діджитал. Дистанційні банківські сервіси – це в наш час не лише про новий рівень комфорту та економії часу. Це питання безпеки клієнтів і співробітників.

Улітку Креді Агріколь запустив новий мобільний банк СА+. З того часу ми зробили вісім апгрейдів – і зараз опцій в додатку безліч: оплата комунальних платежів, обмін валюти, грошові перекази, відкриття та поповнення депозиту, подача кредитної заявки тощо. Це справжній банк у кишені. Наш додаток вже обрали понад 50 000 користувачів і він у ТОП-3 найкращих банківських додатків на українському ринку згідно з відгуками користувачів  на App Store и Google Play Market. Ми і далі розширюємо перелік послуг онлайн та працюємо над кастомізацією додатку.

Діджитал-трансформація відбулася і в середині банку. Протягом двох-трьох тижнів від початку пандемії ми перевели більше 85% працівників головного офісу на дистанційну роботу. При цьому забезпечили виконання усіх вимог інформаційної безпеки. На закупку додаткової техніки банк виділив близько 18 млн грн, а наша IT-команда працювала два тижні майже цілодобово. Ми зберегли  безперебійність усіх бізнес-процесів, тож клієнти банку не відчули жодних змін. 

Попит на автокредити та депозити стабільно високий, а от мотивація клієнтів змінюється  

Діджиталізація – не панацея, і класичний банкінг ніхто не відміняв. Разом із тим ми помічаємо зміни у мотивації клієнтів. Якщо раніше українці купували авто для комфорту та подорожей, зараз ─ все частіше для особистої безпеки та здоров’я. Від початку року ми здійснили автомобільні мрії більше 5700 клієнтів і продовжуємо бути банком №1 для автолюбителів.  Чому саме Креді Агріколь? У нас прозорі та лояльні умови кредитування. А ще ми єдиний в Україні банк, який має міжнародний сертифікат ISO 9001 за напрямом автомобільного кредитування. Як результат ─ п’ять років поспіль Креді Агріколь лідер у номінації «Автокредит» в рейтингу «Фінансового клубу».

В умовах турбулентності на ринку клієнти довіряють свої заощадження банкам з гарною репутацією.  Депозит почали розглядати у ролі безкоштовного сейфа для готівки, який до того ж генерує пасивний дохід. Надійність Креді Агріколь підтверджена низкою експертних рейтингів зокрема, банк у ТОП-3 найнадійніших банків України у щорічному рейтингу Dragon Capital та видання «Новое время». Клієнти нам довіряють, і як результат ─ депозитний портфель банку збільшився більш ніж на третину, порівняно з кінцем вересня 2019 року.

Незважаючи на кризу наші клієнти цікавляться покупкою нерухомості. Якщо коштів бракує, ми пропонуємо їм іпотеку. Це можливість придбати житло, сплативши відразу від половини його вартості, а решту суми - згодом. Для клієнтів, які отримують заробітну плату або дохід від підприємницької діяльності на рахунок у Креді Агріколь у нас діють максимально привабливі процентні ставки.

Ми бачимо потенціал розвитку IT-підприємництва в Україні та хочемо розкрити його на всі 100%. Для цього у банку є спеціальний продукт ─ поточний рахунок «IT Professionals», в рамках якого ми пропонуємо бізнесу багато безкоштовних опцій: відкриття та обслуговування рахунку, зарахування коштів, платежі на рахунки в межах Креді Агріколь та обслуговування в інтернет-банку.  А ще тут є пільговий тариф на продаж валюти.

Водночас, ми 100 % діджитал, але і 100% сповнені людського спілкування. Тому бачимо потребу і в цифровій інфраструктурі, і в класних відділеннях нового формату. Вони не лише про стильний дизайн та підвищений комфорт. Мове йде про новий підхід в обслуговуванні ─ зонування простору значно пришвидшує обслуговування клієнтів.

Зараз вже 19 бранчів нового формату є у різних містах. І навіть у цей кризовий рік ми не припиняємо інвестувати в їх розвиток. Зокрема, презентували оновлене відділення у Львові на Пекарській, 23, що в п’ятнадцяти хвилинах від центру міста.

Ми вже давно працюємо з багатьма відомими компаніями Західного макрорегіону, лідерами у своїх напрямах: IT, туризму, торгівлі тощо. Географічне положення Львова, розвинена бізнес-культура та прогресивність львів’ян відкривають великі перспективи для подальшого розвитку Креді Агріколь в цьому регіоні. 

Акцент на благодійність та екопроекти 

Креді Агріколь вірить в місію бізнесу робити свій внесок у суспільство. З 2016 року в банку діє масштабна програма корпоративної соціальної відповідальності «We Care!», яка включає благодійність, екоініціативи та турботу про співробітників.

Цьогоріч ми зосередили максимум зусиль та ресурсів на допомогу Україні у боротьбі з COVID-19. У 2020 році банк спрямував 11,2 мільйона гривень на покупку медичного обладнання. Це наймасштабніша благодійна ініціатива за всю історію роботи банку на українському ринку. На ці кошти ми комплексно облаштували реанімаційний блок в обласній лікарні в Чернівцях та закупили  медичне обладнання для опорних лікарень у  Києві  і Тернополі. Наразі ми реалізуємо ще два благодійні проекти: допомога Харківській обласній дитячій інфекційній клінічній лікарні і покупка кисневих концентраторів. Ми віримо у важливість соціальних ініціатив, оскільки вони в прямому сенсі рятують життя.

Креді Агріколь – це також про екоініціативи. Екофілософія імплементована в корпоративну культуру банку: ми разом саджаємо дерева, сортуємо сміття, користуємося корпоративними електромобілями та електросамокатами для робочих поїздок. Наші нові офіси облаштовані згідно з новими екотехнологіями, які знижують карбоновий слід.

Озираючись назад, ми бачимо, що подолали чимало непростих ситуацій і вкотре довели, що наші клієнти, команда банку та суспільство можуть покладатися на Креді Агріколь.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно