Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Питання і відповіді щодо лімітів на розрахунки, переказ та зняття коштів з карток

09 Серпня 2022

Від 21 липня 2022 року Національний банк України запровадив додаткові заходи для збалансування валютного ринку. Зокрема, зміни стосуються лімітів на розрахунки, переказ та зняття коштів з гривневих платіжних карток за кордоном. Також у Креді Агріколь діють деякі внутрішні ліміти по картках, щоб задовольнити попит на готівку максимальної кількості клієнтів. Ми відповіли на  найпоширеніші питання від наших клієнтів щодо діючих лімітів по картках:

Яку суму коштів я можу знімати в банкоматі зі своєї гривневої картки за кордоном? 

  • Ліміт на зняття готівки з гривневої картки за кордоном становить еквівалент 12,5 тис. грн на 7 днів.  Нагадуємо, що комісія за конвертацію валюти становить 1% від суми операції, також можливе списання додаткової комісії за зняття готівки, згідно з тарифами вашої картки.

На яку суму я можу розраховуватися гривневою карткою в торговій мережі та мережі Інтернет за кордоном? 

  • Щомісячний ліміт на розрахунки гривневими картками за кордоном становить еквівалент 100 тис. грн. Цей ліміт сумарний для усіх гривневих рахунків клієнта в банку.

Як я можу переказати кошти за кордон? 

  • SWIFT перекази у відділеннях банку доступні для таких операцій:
  • Оплата лікування за кордоном, транспортування хворих, витрати пов’язані зі смертю громадян за кордоном
  • Оплата навчання в навчальних закладах за кордоном
  • Виплата аліментів

Як конвертується валюта, коли я розраховуюся карткою за кордоном:

  • Коли ви сплачуєте карткою за покупку, на вашому рахунку блокується відповідна сума, яка конвертована у валюту картки. Проте ця сума не є остаточною для списання коштів!
  • Фактично кошти з вашого рахунку будуть списані пізніше, у період до 30 днів після здійснення покупки (майже у 100% випадків кошти списуються впродовж 2-3 днів), по курсу в день фактичного списання коштів. З курсом можна ознайомитися в розділі «Карткові операції» тут https://credit-agricole.ua/kurs-valyut

Тож через коливання валютного курсу може виникати різниця між сумою заблокованих та списаних коштів. Остаточна сума може бути як більшою, так і меншою ніж заблокована сума.

Більш детально про конвертацію валюти при розрахунках карткою за кордоном за посиланням https://credit-agricole.ua/o-banke/pres-centr/novini/kursi-konvertaciyi-valyuti-1322 

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно