Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Курси конвертації валюти

25 Травня 2022

Перебуваючи за кордоном вам не потрібно турбуватись про купівлю іноземної валюти, чи відкриття додаткових рахунків. Достатньо мати кошти на картковому рахунку і ви зможете користуватись вашою платіжною картою для знаття готівки та оплати товарів і послуг. При користуванні картою обов’язково зверніть увагу на наявність логотипу Міжнародних платіжних систем Mastercard та VISA.

Якщо валюта операції не співпадає з валютою вашої карти - здійснюється конвертація валют за наступною схемою.

1 - В момент здійснення операції, на карті блокується відповідна сума, конвертована у валюту карти – так перевіряється чи достатньо коштів на рахунку та вони резервуються для подальшого списання.

За умови підключеної послуги SMS – банкінгу, або отримання Push повідомлення у мобільному додатку СА+, в день проведення платежу, у повідомленні буде вказана заблокована сума у валюті розрахунку та фактична сума, яка доступна для використання по картці. Але суми, які були заблоковані у гривні, не є остаточними для списання з рахунку та можуть бути іншими внаслідок зміни курсу на дату фактичного списання коштів з карткового рахунку.

2 - Списання коштів з рахунку відбувається до 30 днів з моменту проведення операції, за курсом, який діє на день фактичного списання.

Конвертація відбувається таким чином:

    1 - Міжнародна платіжна система (Mastercard або VISA) надсилає в Банк суму транзакції, яку ми конвертуємо у валюту рахунку по комерційному курсу банку, який ви можете побачити тут

   2 - Банк конвертує USD у валюту рахунку клієнта по власному комерційному курсу для карткових операцій, який можна побачити на сайті Банку, ось тут.

Тобто списання коштів з карткового рахунку клієнта відбувається по курсу Банку, який ви можете побачити на сайті Банку або відслідковувати, якщо підпишетесь на e-mail розсилку.

 

Таким чином, через різницю у днях між блокуванням суми на рахунку та її фактичним списанням, та за рахунок коливання валютного курсу, виникає різниця між сумою заблокованих та списаних коштів. 

Також варто пам’ятати, що, згідно тарифів вашої карти, присутня комісія за конвертацію валют. Вона списується у день фактичного списання коштів з рахунку.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно