Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг стійкості Креді Агріколь Банку з 'B-' до 'B' та підтвердило найвищий із можливих рейтингів для Креді Агріколь Банку

15 Червня 2017

9 червня 2017 року рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті для Креді Агріколь Банку на рівні 'B-' зі стабільним прогнозом. 

«Креді Агріколь Банку присвоєно найкращий із можливих рейтингів для банків України з урахуванням рейтингу країни, причому як у частині рейтингу стійкості, так і фінального рейтингу. Підвищення рейтингу стійкості свідчить про визнання абсолютної та відносної стійкості банку, як підкреслює агентство Fitch у своєму прес-релізі”, - прокоментував Режіс Лефевр, член Правління та фінансовий директор Креді Агріколь Банку

Витяги з прес-релізу Fitch:

Рейтинг стійкості Креді Агріколь Банку на рівні 'B' свідчить про кращу кредитоспроможність банку порівняно з конкурентами. Рейтинг обумовлений більш збалансованою моделлю бізнесу, що користується перевагами доступу до дешевого (за ринковими стандартами) та стабільного клієнтського фондування, а також зосередженням уваги на кредитуванні сегментів із низьким ризиком (кредити міжнародним клієнтам, найкращим агровиробникам, автокредити для клієнтів роздрібного бізнесу) і, як наслідок, більш стійкими фінансовими показниками. При підвищенні рейтингів також враховувалися краща здатність банку поглинати збитки внаслідок стійкої операційної діяльності Креді Агріколь Банку, що дозволило забезпечити краще покриття проблемних активів і створити достатній запас капіталу.

Як зазначається в офіційному прес-релізі Fitch, підтвердження довгострокових РДЕ в іноземній валюті на рівні 'B-' відображає обмеження максимальної рейтингової оцінки для України. Максимальний рейтинг країни, що відображає трансфертний ризик і ризик конвертації, обмежує ступінь підтримки з боку акціонерів, що може бути врахований у рейтинговій оцінці. Стабільний прогноз для довгострокових РДЕ в іноземній валюті цілком відповідає прогнозу для суверенного рейтингу України. У довгострокових РДЕ в національній валюті Креді Агріколь Банку також враховані ризики країни. Стабільний прогноз для довгострокових РДЕ в національній валюті Креді Агріколь Банку відображає погляди Fitch на можливі зміни рівня цих ризиків.

Рейтинги Креді Агріколь Банку:

  • Довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті підтверджено на рівні 'B-', прогноз стабільний
  • Довгостроковий рейтинг дефолту емітента у національній валюті підтверджено на рівні 'B', прогноз стабільний
  • Короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті підтверджено на рівні 'B'
  • Короткостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті підтверджено на рівні 'B'
  • Рівень підтримки довгострокового рейтингу підтверджено на рівні '5'
  • Рейтинг стійкості підвищено з 'B-' до 'B'
  • Підтверджено національний довгостроковий рейтинг на рівні 'AAA(ukr)'; прогноз стабільний

Непрацюючі кредити Креді Агріколь Банку (проблемні кредити, прострочені понад 90 днів) становили 14,5% кредитного портфелю на кінець 2016 року, а працюючі реструктуровані кредити складали 10,5% (на кінець 2015 року 15% і 12%, відповідно). Знецінені кредити (проблемні та реструктуровані кредити) були покриті достатніми (74%) резервами на знецінення; втім, частка таких кредитів, непокритих резервами сягала 50% від показника основного капіталу за методологією Fitch (коефіцієнт FCC). Здатність банку поглинати збитки забезпечується високою прибутковістю до їх понесення (на рівні 10% від середнього обсягу виданих кредитів за 2016 рік), а запас капіталу є достатнім для прийняття додаткових збитків за кредитами (коефіцієнт FCC становить 12,7%). Відповідно до звітності, у 2016 році показник дохідності на середній капітал (ROAE) Креді Агріколь Банку сягнув 36% (порівняно з 27% у 2015 році).

Рейтинги дефолту емітента Креді Агріколь Банку можуть бути підвищені у разі підвищення суверенних рейтингів України й максимального рейтингу країни та знижені у разі пониження суверенних рейтингів України.

Про Креді Агріколь:

ПАТ «Креді Агріколь Банк» - сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі - Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи VIP-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 300 000 активних приватних клієнтів та 18 000 корпоративних клієнтів, серед яких міжнародні корпорації, великі українські компанії та представники малого та середнього бізнесу. 

Контакти:

Вікторія Торяник, начальник управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банк

Тел.: +38 044 581 07 45, електронна пошта: Viktoriia.Torianyk@credit-agricole.ua

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно