Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

«Люди і техніка – це серце нашого господарства», - директор господарства «Любарецьке» Олександр Сафонов

28 Грудня 2021

У господарстві «Любарецьке», що у Бориспільському районі вирощують три культури: пшениця, кукурудза, соя. Його історія розпочалася у 2003 році з локального пострадянського господарства, а наразі це сучасне підприємство з потужним парком техніки – понад 80 одиниць. А ще це давній клієнт Креді Агріколь - вже 14 років банк задовольняє всі потреби бізнесу в рамках агроциклу: фінансує купівлю насіння, засобів захисту рослин, добрив, сільськогосподарської техніки. Директор компанії розповідає, що звик до кредитів і навіть не уявляє як можна по-іншому розвивати бізнес. 

«Із самого початку, з 2003 року ми розвивали своє господарство постійно використовуючи позикові кошти. У нас довга історія партнерства з Креді Агріколь і ми задоволені співпрацею з банком: : високим професіоналізмом його спеціалістів та надійними відносинами», - розповідає Олександр Сафонов, директор СТОВ «Любарецьке».

А нещодавно компанія вперше спробувала фінансовий лізинг. Клієнт взяв у лізинг трактор та комбайн John Deerе та отримав кешбек у розмірі 10% від фінансування. Все це завдяки спільній програмі ЄС та ЄБРР «Кредитна лінія EU4Business-EBRD», до якої Креді Агріколь долучився понад півроку тому.

Повністю укомплектовану та готову до використання техніку господарство отримало восени в період збору урожаю, тож вже мало нагоду оцінити переваги техніки у полі та інвестувати отриманий кешбек.

«Люди, їх компетенція та особистісні якості і, звичайно, техніка – серце нашого господарства. Ми намагаємося оновлювати техніку кожні три роки. Це забезпечує безперервність агроциклу, підвищує ефективність роботи та в кінцевому підсумку впливає на наш прибуток. Приємним бонусом для нас став кешбек за послугою лізингу від Креді Агріколь. Отримані кошти ми вже інвестували в свою господарську діяльність», - розповідає Олександр Сафонов, директор СТОВ «Любарецьке».

Сучасний автопарк – гордість господарства. Тут навантажувачі, трактори для обробітку ґрунту, для посіву, сівалки, зерновози, комбайни тощо. Надають перевагу перевіреній часом техніці зі світовим ім’ям - John Deere, Claas, MAN. У господарстві переконані: техніка – це не просто засіб виробництва, це гарантія ефективності.

«Агробізнес любить точність: в сезон посівної і збору урожаю ми працюємо чітко по календарю. Кожне відхилення від графіку чи то простій, дорого нам обходяться: вчасно не посіяли – вчасно не зійшло – не отримали врожай. Далі все втрачає сенс. Звичайно, що застаріла техніка може зламатися в розпал агросезону. Тож ми вчасно її оновлюємо», - розповідає Іван, головний механік СТОВ «Любарецьке».

Вигоди від оновлення автопарку легко порахувати. За словами головного механіка, нова техніка пришвидшує кожен із етапів агроциклу десь на 40%: оранку, збір урожаю та підживлення землі:

«Візьмемо до прикладу комбайн John Deere, який ми отримали в лізинг від Креді Агріколь. За зміну він прибирає врожай на 25-30 га землі, тоді як інші комбайни мають приблизно на 40% меншу ефективність. Маючи його в автопарку, нам вже не потрібно залучати до процесу додаткові комбайни. Нова техніка не тільки швидше прибирає врожай, а й не ламається, краще себе показує в обслуговуванні та заощаджує пальне». 

Таку ж аналогію експерт проводить і з трактором John Deere: попередні моделі за 12 годин зорювали 20 га землі, а сучасний John Deere – 25-30 га.

В Україні динамічному розвитку лізингу заважає стереотипне мислення: мовляв, краще володіти чимось, ніж орендувати. Тоді як в Європі довгострокова оренда техніки набуває дедалі більшої популярності.

В фермерському господарстві «Любарецьке» вільні від стереотипів: «Особисто ми з великим задоволенням орендуємо трактори, сівалки, техніку для зрошення. Очікуємо на появу операційного лізингу, щоб, наприклад, можна було отримати у користування трактор на один сезон», - розповідає Олександр Сафонов.

У господарстві нещодавно закінчили збір урожаю, проте робота на цьому не закінчується – на початку зими потрібно спушити землю, аби підвищити її родючість, а з березня вже починається підготовка до посівної.

Креді Агріколь Банк надав понад 330 млн грн фінансування техніки в лізинг в рамках програми «Кредитна лінія EU4Business-EBRD» за перші півроку її роботи в банку. Тут надають у лізинг техніку таких провідних виробників та їхніх офіційних дилерів: John Deere, Claas, Berthoud, «МАН Трак енд Бас Юкрейн». Також банк пропонує техніку від компаній: «Полетехніка» (агросектор), Winner (легкові та комерційні автомобілі).

«Для отримання кешбеку ми передбачили нескладну процедуру — коли клієнт бере техніку у лізинг і ми бачимо, що параметри відповідають умовам угоди з ЄБРР, то передаємо спеціальну анкету на розгляд окремого консультанта з цих питань. Зазвичай приймається позитивне рішення, оскільки ми дуже уважно вивчаємо необхідну інформацію про клієнта. Переважно кошти надходять до нас у термін до трьох місяців, і ми перераховуємо їх клієнту. Тож бізнес не відчуває жодних додаткового навантаження, пов’язаного з оформленням», - розповідає Юрій Василенко, начальник управління лізингу Креді Агріколь Банку.

Дізнатися більше про програму «Кредитна лінія EU4Business-EBRD» можна тут. За консультацією про участь у програмі також звертайтеся до вашого менеджера Креді Агріколь або в контакт-центр банку за телефоном 0 800 30 0004.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно