Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Креді Агріколь Банк – третій найприбутковіший банк в Україні

23 Травня 2016

Креді Агріколь посів 3 місце серед найприбутковіших банків, згідно з даними фінансових результатів банків за 2015 рік, які були опубліковані Національним Банком України. У 2015 році банк отримав позитивний чистий прибуток у розмірі 441 млн грн*, що на 287 млн грн або на 186% перевищує результат 2014 року. Обіймаючи третю позицію з точки зору прибутковості серед усіх банків в Україні, Креді Агріколь Банк є єдиним серед трійки лідерів універсальним банком, який обслуговує всі сегменти клієнтів.

Такий результат було досягнуто, в першу чергу, завдяки вищим доходам. Попри складне економічне становище в Україні та негативні наслідки девальвації національної валюти у 2015 році чистий дохід Креді Агріколь Банку збільшився на 37% або на 745 млн грн.

«Фінансовий результат банку – це основний показник ефективності його діяльності, це лакмусовий папірець правильності вибудованої стратегії, моделі бізнесу та вектору розвитку. Результати Креді Агріколь Банку свідчать про стійкість нашої фінансової установи та здатність банку генерувати високий позитивний результат навіть у непростому економічному середовищі. У 2015 році Креді Агріколь Банк посилив свою ліквідність та рівень капіталу. Банк був і залишається одним за небагатьох іноземних банків, які випереджають ріст банківської системи як стосовно кредитного, так і депозитного портфелів», - прокоментував виняткові результати Голова Правління Креді Агріколь Банку Жан-Поль Пьотровскі.

Основні показники фінансових результатів Креді Агріколь Банку:

  • Чистий процентний дохід (ЧПД) збільшився у 2015 році на 48% або на 654 млн грн завдяки ефективному управлінню маржою.
  • Чистий комісійний дохід збільшився у 2015 році на 35% або на 134 млн грн, в основному, завдяки вищим комісіям на РКО і по операціям на валютному ринку.
  • Інший ЧД зменшився на 17% через негативний вплив девальвації гривні на переоцінку резервів в іноземній валюті.
  • Адміністративні витрати збільшилися на 18% (або на 132 млн грн) у порівнянні з 2014 роком, здебільшого завдяки більшим витратам на персонал (+19% або 79 млн грн). Попри кризові явища, банк продовжив збільшувати заробітну плату своїм працівникам.
  • Вартість ризику збільшилася у 2015 році на 22% порівняно з рівнем 2014 року, що дозволило банку збільшити коефіцієнт покриття проблемних кредитів з 60% до 71%.

«Приємно, що попри складні економічні умови Креді Агріколь Банк досягнув дуже хороших результатів у 2015 році. Ми отримали такі суттєві показники завдяки нашому стратегічному фокусу і стійкому фундаментові нашої перевіреної бізнес-моделі. Креді Агріколь Банк очікує на покращення своїх результатів у 2016 році завдяки поліпшенню стану середовища, зменшення вартості ризику, що буде випереджувати зниження процентних ставок", зазначив Режіс Лефевр, Член Правління, фінансовий директор Креді Агріколь Банку.
* відповідно до стандартів МСФЗ.

Про банк:

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» - сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі - Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг приватним клієнтам, включаючи VIP-клієнтів, і бізнесу. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 442 000 приватних та 35 000 корпоративних клієнтів, серед яких представники малого та середнього бізнесу, великі українські компанії та міжнародні корпорації.

Контакти:

Вікторія Торяник, начальник управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банк
Тел. +38 044 581 07 45, електронна пошта:
Viktoriia.Torianyk@credit-agricole.ua

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно