Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Експерти Креді Агріколь виступили на бізнес-сніданку «Актуальна ситуація агро-ринку: фінансування та тенденції»

12 Вересня 2019

28 серпня у Києві відбувся бізнес-сніданок на тему перспектив реформування ринку землі, прогнозів щодо врожайності та останніх тенденцій в агрофінансуванні. Організаторами заходу стали Креді Агріколь Банк та Спілка українських підприємців (СУП). Модераторами заходу виступили Лариса Бондарєва, заступник Голови Правління Креді Агріколь Банку та Владислава Магалецька, Співголова Комітету з питань агропродовольчого бізнесу СУП.

«Ми у Креді Агріколь прагнемо бути надійним фінансовим партнером аграріїв. Для нас важливо допомагати клієнтам орієнтуватися в умовах мінливого ринку, тому наші експерти регулярно діляться аналітикою в рамках бізнес-заходів. Перед агросектором сьогодні стоїть багато викликів. Це інфраструктура та логістика, а також відкриття земельного ринку, з приводу якого вже починається активна дискусія. Поки не відомо, яким буде формат, але те, що відкритому ринку бути – це факт, до якого треба бути готовим», прокоментувала Лариса Бондарєва, заступник Голови Правління Креді Агріколь Банку. 

«Сьогодні багато уваги зосереджено на питаннях агросектору, тож саме зараз перед нами – вікно можливостей, коли ми можемо об’єднатися та формувати пропозиції від агросектору. І найкраще це робити через бізнес-асоціації. Наразі агрокомітет є одним з найактивніших в СУП та вже бере участь у питанні реформування ринку землі», - зазначила Тетяна Паламарчук, в.о. виконавчого директора СУП. 

Під час заходу експерти банку виступили з актуальною аналітикою ринку. Серед спікерів: Наталія Порвіна, директор департаменту підтримки агро бізнесу, Олександр Печерицин, головний аналітик департаменту торговельного та структурного фінансування, та Євген Савчук, експерт департаменту підтримки агро бізнесу.

Ділимося основними тезами, які були озвучені під час бізнес-сніданку:

  • Частка аграрного портфелю у загальному банківському фінансуванні досягла 8%.
  • У кризовий період агропідприємства показали себе як надійний позичальник, тому все більше банків, навіть ті, які історично не фінансували агросектор, починають працювати в цьому напрямі.
  • Щорічно ростуть потреби в агрофінансуванні на поповнення обігових коштів і фінансування інвестиційних проектів.
  • ВВП України зростає вже чотирнадцятий квартал поспіль. Минулого року однією із причин росту стали максимальні врожаї.
  • Фінансовий сектор демонструє зростання вже другий рік поспіль.

Зазначимо, що клієнти банку відвідали зустріч у якості слухачів.

Про Креді Агріколь:

АТ «Креді Агріколь Банк» — сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі — Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи преміум-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 280 000 активних приватних клієнтів та 17 000 корпоративних клієнтів, серед яких міжнародні корпорації, великі українські компанії та представники малого та середнього бізнесу. Креді Агріколь Банк — соціально свідомий та відповідальний банк, що підтверджує свій статус безліччю реалізованих проектів в рамках програми корпоративної соціальної відповідальності «We Care!».

Контакти:

Управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банку

Електронна пошта: Communications@credit-agricole.ua

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно