Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

45 млн грн для Київського обласного перинатального центру від Credit Agricole

07 Жовтня 2024

3 жовтня 2024 року відбулося офіційне відкриття нового реанімаційного відділення інтенсивної терапії новонароджених Київського обласного перинатального центру. Тут вже функціонує 7 повністю обладнаних та готових до використання місць - відкритих реанімаційних систем та інкубаторів  для виходжування передчасно народжених немовлят.

Це наймасштабніший за історію Crédit Agricole благодійний проєкт в Україні на загальну суму майже 45 млн грн. Його реалізували спільно 4 установи : Credit Agricole Україна, Фундація Групи Credit Agricole, а також регіональні банки Crédit Agricole Brie Picardie і Crédit Agricole Nord de France.

Благодійний проєкт втілили двома хвилями за підтримки фонду «Твоя опора». Все розпочалося з ідеї зробити капітальний ремонт відділення з дотриманням усіх медичних стандартів та вимог. На це  наприкінці 2023 року фінустанови спрямували 2,3 млн грн. А вже влітку 2024 року Перинатальний центр отримав необхідне медичне обладнання на загальну суму 42,5 млн грн.

«Війна поставила медицину перед серйозними викликами. Попри всі складнощі, життя кожної людини є  найбільшою цінністю! І ми працюємо над тим, щоб кожен мешканець області був забезпечений вчасними, якісними та доступними медпослугами, а лікарі мали найсучасніше та найпрофесійніше обладнання. На Київщині триває активна відбудова всього, що зруйнували окупанти, в тому числі і медзакладів. І вдячний нашим партнерам, які долучаються до цього. Завдяки спільним зусиллям благодійного фонду «Твоя опора» та групи компаній Credit Agricole в обласному перинатальному центрі з’явилася нова, сучасна, професійно обладнана реанімаційна зала. Життя малюків, які потребують особливого догляду, під надійним захистом» - Руслан Кравченко, голова Київської ОДА

«З початку війни кількість передчасно народжених дітей в Україні значно збільшилось: згідно з нашою статистикою майже кожна п’ята – «дитина-поспішайка», інколи вагою до 1000 грамів. Завдяки новому реанімаційному відділенню набагато більше немовлят будуть отримувати необхідну допомогу прямо тут, на місці, і це критично важливо для їхнього життя. Нове відділення інтенсивної терапії дасть можливість не тільки рятувати дітей з критично низькою масою тіла, але й забезпечить тривале їхнє перебування на штучній вентиляції легень, виходжування та стабілізацію діток. Дякуємо Credit Agricole за втілення такого складного і надважливого проєкту, який рятуватиме життя тисяч малюків», - зазначає генеральний директор КНП КОР «Київський обласний перинатальний центр» Олександр Качур.

Більше 130 одиниць медичного обладнання та інших необхідних приладів Фундація Група та три банки Credit Agricole передали Київському перинатальному центру в рамках другої хвилі благодійного проєкту. Серед них: реанімаційні системи для новонароджених,  апарати штучної вентиляції легень, дихальні апарати для неінвазивної вентиляції, амплітудо-інтегрована енцефалографія, аналізатор газів крові та електролітів, монітори пацієнта, шприцеві насоси, медичні аспіратори тощо. Все обладнання високоякісне, придбане саме на основі запитів лікарів та матиме також 12 місяців гарантійне обслуговування.

«Цей проєкт займає особливе місце в наших серцях. Довкола його значимості об’єднали зусилля 4 установи групи Credit Agricole. Нове відділення інтенсивної терапії для немовлят, які через стрес війни народжуються передчасно, - це про шанс на життя. Звісно, все в руках талановитих лікарів. Ми ж створюємо умови для того, щоб медики мали більше можливостей рятувати життя новонароджених. Це наш внесок у відновлення нації», - Карлос де Корду, голова правління Credit Agricole.

Київський обласний перинатальний центр системно надає високоспеціалізовану акушерсько-гінекологічну та неонатологічну допомогу жінкам Київської області, м. Києва та інших областей України. Лікарня щорічно допомагає понад 600 дітям.

«Від початку війни банк посилив свою соціальну позицію. Наш вибір – діяти, робити все можливе в цій ситуації, допомагати тим, хто в біді, примножувати добро й таким чином сприяти перемозі. 147,5 млн грн – саме стільки Креді Агріколь вже спрямував на різні благодійні проєкти», - розповідає Вікторія Торяник, керівниця департаменту бренду та комунікацій Credit Agricole.

Credit Agricole має власну програму We Care!, в межах якої банк підтримує дитячі будники в Україні, закуповує сучасне медичне обладнання для медичних закладів по всій країні, потужні дизель-генератори для соціальних установ.

«Війна принесла багато випробувань, особливо для найменших українців, які тільки-но з’явилися на світ. Ми вдячні партнерам за те, що разом змогли створити це нове реанімаційне відділення, яке стане символом надії для тисяч родин. Це проєкт, який не лише рятує життя, а й дає шанс на майбутнє для тих, хто найбільше цього потребує – наших дітей», – Валерія Татарчук, засновниця благодійного фонду «Твоя опора».

Про Credit Agricole Bank

Credit Agricole Bank - найстарший іноземний банк в Україні, що надає повний спектр банківських послуг, є стратегічним партнером для агробізнесу та корпоративних клієнтів і одним із лідерів на ринку автокредитування. Банк має головний офіс у Києві та 139 відділень, обслуговує 400 000 клієнтів.

Банк є частиною міжнародної групи Credit Agricole (Франція), яка в ТОП-10 найбільших банків у світі за активами згідно з рейтингом The Banker 2024 та є лідером у банківському страхуванні та управлінні активами на ринку Європи.

З 2016 року у банку діє масштабна програма корпоративної соціальної відповідальності «We Care!», яка включає 4 основні напрями: благодійність, екоініціативи, волонтерство та турботу про співробітників.

Від початку війни в Україні Credit Agricole має активну соціальну позицію, зосередив зусилля на підтримку клієнтів, співробітників і суспільства. Банк та міжнародна Група спрямували 147,5 млн гривень на різні благодійні проекти, здебільшого на придбання медичного обладнання для лікарень за підтримки благодійного фонду «Твоя опора».

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно