Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Креді Агріколь Банк третій рік поспіль залишається банком з найвищим з можливих рейтингом від агентства Fitch в Україні

23 Червня 2016

Креді Агріколь Банк третій рік поспіль залишається банком з найвищим з можливих рейтингом від агентства Fitch в Україні після того, як 16 червня 2016 року агентство здійснило рейтингові дії відносно українських банків.

Агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Креді Агріколь Банк в іноземній валюті на рівні 'CCC', довгостроковий РДЕ в національній валюті на рівні 'B-', змінило прогноз з «негативного» на «стабільний» і підтвердило рейтинг стійкості на рівні 'b-'.

Підтвердження довгострокових РДЕ банків в іноземній валюті на рівні 'CCC' віддзеркалює обмеження суверенного рейтингу України (CCC).

Щодо рейтингу стійкості Креді Агріколь Банку, то він є найвищим серед українських банків, які рейтингуються Fitch. Основними чинниками найвищого рейтингу стійкості є високий рівень резервування та здатність банку генерувати прибуток для покриття можливих ризиків.

«Рейтинг стійкості КАБ «b-» приймає до уваги більш помірне погіршення якості активів, ніж у більшості українських банків, приймаючи до уваги націленість банка на мультинаціональні та сільськогосподарські компанії. Здатність абсорбувати збитки підкріплюється за рахунок гарної прибутковості до відрахувань під обезцінення», - зазначається в прес релізі Fitch.

Рейтинги ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» станом на 16 червня 2016 року:
Довгостроковий РДЕ в іноземній валюті: підтверджено на рівні 'CCC'
Довгостроковий РДЕ в національній валюті: підтверджено на рівні 'B-', прогноз «стабільний»
Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті: підтверджено на рівні 'C'
Короткостроковий РДЕ в національній валюті: підтверджено на рівні 'B'
Рейтинг підтримки акціонера: підтверджено на рівні '5'
Рейтинг стійкості: підтверджено на рівні 'b-' прогноз «стабільний»
Довгостроковий національний рейтинг: підтверджено на рівні 'AAA(укр)'; прогноз стабільний

Про банк:

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» - сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі - Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг приватним клієнтам, включаючи VIP-клієнтів, і бізнесу. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 442 000 приватних та 35 000 корпоративних клієнтів, серед яких представники малого та середнього бізнесу, великі українські компанії та міжнародні корпорації.

Контакти:

Вікторія Торяник, начальник управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банк
Тел. +38 044 581 07 45, електронна пошта: Viktoriia.Torianyk@credit-agricole.ua

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно