Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Результати групи Креді Агріколь за другий квартал та перше півріччя 2020 року

07 Серпня 2020

За підсумками першого півріччя поточного року група Креді Агріколь отримала чистий дохід у сумі 2,8 млрд євро, зокрема у другому кварталі 2020 року ― 1,8 млрд євро, що на 3,3% нижче ніж у аналогічному періоді 2019 року. Чистий дохід  Креді Агріколь С.А. у першому півріччі 2020 року становить 1,8 млрд євро, зокрема у другому кварталі 2020 року ― 1,1 млрд євро, що на 10,9% менше ніж в аналогічному періоді 2019 року.

Креді Агріколь ― один із найпотужніших банків Європи

Група Креді Агріколь досягає позитивного фінансового результату завдяки своїй універсальній моделі банкінгу. Комерційна діяльність Групи у 2-му кварталі 2020 р. була активною, з V-подібним відновленням до докризового рівня й особливо динамічною в кінці періоду. Група фіксує значний приріст нових клієнтів, особливо у червні. Так, у 2020 р. вдалося залучити 685 тисяч нових клієнтів, з яких 630 тисяч клієнтів ― у Франції та 55 тисяч клієнтів ― в Італії. Коефіцієнт сумнівних боргів і коефіцієнт покриття є одними з найкращих у Європі. Обсяг формування резервів за 2-й квартал збільшився на 50% для Креді Агріколь С.А і на 70% для Групи. Зростання відбулося головним чином за рахунок формування резервів за працюючими кредитами. Платоспроможність Креді Агріколь – банку №2 в Європі за показником капіталу першого рівня (Tier 1 capital) [1] – продовжує зростати. На 30 червня коефіцієнт достатності капіталу першого рівня (CET1) становить 16,1% для Групи та 12% для Креді Агріколь С.А., що значно перевищує вимоги SREP і вже зараз відповідає запланованому рівню із Середньострокового плану розвитку Групи до 2022 року.

Вагомий внесок в підтримку економіки

Криза зміцнила довірливі відносини між Групою та її клієнтами, адже вони відчули значну підтримку Групи. Так, в період карантину працювали дев'ять із десяти відділень і консультантів, які обслуговували клієнтів особисто чи в дистанційному режимі. Також було докладено багато зусиль для підтримки клієнтів, які найбільше постраждали від кризи, особливо страхових  компаній і корпорацій. Зокрема їм були запропоновані кредитні канікули на півроку, гарантовані державою кредити (23,7% з яких було видано у Франції), а також взаємна підтримка клієнтам, застрахованим від операційних втрат.

Проект 2022 актуальний як ніколи  

Криза вкотре підкреслила актуальність стратегічного Проекту Групи 2022. В рамках Клієнтського проекту: рівень задоволеності клієнтів стрімко зростає, а масштаби цифровізації постійно збільшуються. Щодо Людського проекту: усі співробітники взяли на себе зобов'язання підтримувати клієнтів. В рамках Соціального проекту: внесок Групи у розвиток суспільства зростає завдяки підвищенню інтересу клієнтів до компаній з розвиненою корпоративною соціальною відповідальністю, що у своїй діяльності дотримуються підходу ESG [2].

Висока ефективність Креді Агріколь вкотре підкреслює доцільність універсального підходу, коли всі підрозділи працюють максимально локалізовано і обслуговують максимальну кількість клієнтів. Щоб дізнатися більше інформації, перейдіть за посиланням.

[1] За рейтингом видання The Banker, липень 2020, на основі даних за 2019 рік.
[2] Продукти, що охоплюють питання навколишнього середовища, соціальні питання і критерії управління.

Про Креді Агріколь:

АТ «Креді Агріколь Банк» — сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі — Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи преміум-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 280 000 активних приватних клієнтів та 17 000 корпоративних клієнтів, серед яких міжнародні корпорації, великі українські компанії та представники малого та середнього бізнесу. Креді Агріколь Банк — соціально свідомий та відповідальний банк, що підтверджує свій статус безліччю реалізованих проектів в рамках програми корпоративної соціальної відповідальності «We Care!».

Контакти:

Вікторія Торяник, начальник управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банку 

Електронна пошта: Viktoriia.TORIANYK@credit-agricole.ua 

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно