Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Новація на ринку агрострахування – комплексна програма для агробізнесу «Ваш урожай – наша турбота»

06 Вересня 2016

IFC, Креді Агріколь Банк, Сингента та компанія «АХА страхування» оголосили про запуск інноваційного страхового продукту для пшениці, що дозволить розширити доступ до фінансування для аграріїв та буде сприяти більш активному використанню агрострахування в Україні.

Пшениця – одна з основних зернових культур в Україні. За умовами продукту агровиробники зможуть застрахувати посіви озимої пшениці на період перезимівлі та весняно-літній період. Основне завдання продукту - допомога у збереженні та захисті посівів та врожаю пшениці від ризиків, що виникають в процесі вирощування. Протягом перших трьох років роботи користувачі отримають спеціальні пільгові умови, консультативну підтримку та можливість взяти участь в тренінгах зі страхування та застосування новітніх агротехнологій.

«Ми вважаємо вкрай важливим – робити свій внесок у розвиток агробізнесу в Україні. Окрім фінансового партнерства для агрокомпаній, ми прагнемо бути банком-орієнтиром, пропонувати чи підтримувати інновації, допомагати агросектору розвиватися та завойовувати нові ринки. Тому ми зацікавлені у створенні насправді ефективного комплексного страхового продукту для аграріїв, який мінімізує ризики як для клієнта, так і для банку. Таким чином, вже традиційна в інших країнах практика агрострахування, сприятиме збільшенню об’ємів фінансування, що, в свою чергу, допоможе значно розширити бізнес-можливості для українських сільгоспвиробників», - коментує Лариса Бондарєва, член Правління Креді Агріколь Банку.

На першому етапі програма «Ваш урожай – наша турбота» буде доступна сільгоспвиробникам Полтавської, Черкаської та Вінницької областей.

«Наша команда використала провідний міжнародний досвід у розробці цього інноваційного продукту, який допоможе малим та середнім сільгоспвиробникам надійно захистити свій врожай, а отже сприятиме розвитку та зростанню їх бізнесу. Ми також сподіваємся, що така нова пропозиція буде сприяти більш активному використанню агрострахування в Україні», - зазначила Лія Сорока, керівник проекту IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії».

Основою для створення цього інноваційного продукту стало розуміння партнерами програми необхідності забезпечити нові умови агрострахування. «Думати як сільгоспвиробник, - на цьому принципі заснована стратегія компанії Сингента. Ми ставимо себе на місце аграрія, безперервно аналізуємо його потреби і працюємо над розробкою найефективніших рішень для забезпечення сталого розвитку агробізнесу. Нова програма надасть українським виробникам впевненості в інвестиціях. Зберегти свій врожай буває непросто, але ця програма розвіює міфи і страхи щодо складності роботи з продуктами агрострахування», - зазначає Гебхард Рогенхфер, генеральний директор компанії Сингента в Україні.

Відсутність прозорих і простих у використанні продуктів страхування, і зрештою - недовіра аграріїв до страховиків та фінансових партнерів слугують причиною низької популярності агрострахування в Україні. Сьогодні рівень страхування посівів та майбутнього врожаю в Україні складає менше 5%, тоді як в США цей показник перевищує 80%.

Партнерство довкола створення нової програми агрострахування має на меті зміну підходів та філософії діяльності агрокомпаній стосовно планування захисту врожаю.

Сильні сторони нового продукту – це прості умови договору, справедливість і прозорість взаємовідносин між учасниками страхового процесу. За умовами програми компанія Сингента надаватиме агровиробникам товарний кредит, а Креді Агріколь Банк – грошовий кредит, а разом партнери покриватимуть до 50% витрат на оплату страхової премії замість агровиробника. Продукт перестраховано надійним міжнародним перестраховиком, що в свою чергу гарантує своєчасне здійснення страхових виплат.

На думку клієнтів компанії Сингента, такі програми рік за роком доводять свою надійність та ефективність. «Ми вже маємо успішний досвід роботи з програмами агрострахування і вважаємо, що у майбутньому цей напрям буде стрімко розвиватися, як це відбувається в інших країнах світу. Можливість захистити свій врожай стає доступнішою завдяки спрощеній системі оформлення та наданню навчальних консультацій», - підтримує Олександр Хіжняк, фінансовий директор компанії АгроКо.

«Два роки тому ми прийняли рішення вийти на ринок агрострахування в Україні. За цей короткий термін, використовуючи наш міжнародний досвід та поетапно інвестуючи ресурси в розвиток даного напряму, нам вдалося увійти в ТОП 5 агростраховиків. Але найголовнішим є те, що ми побачили зацікавленість в страхуванні всіх без винятку учасників агросектору – фінансових інститутів, фермерів, компаній-постачальників технологій вирощування сільськогосподарських культур. Ми дякуємо компаніям-партнерам за довіру до АХА і зі своєї сторони готові запевнити клієнтів в наданні першокласного сервісу та гарантій по відшкодуванню можливих збитків. АХА і надалі буде докладати максимум зусиль та ресурсів для зміни стереотипів, які склалися на ринку, та популяризації агрострахування в Україні», – зазначає Максим Межебицький, віце-президент компанії «АХА Страхування».

Відео с презентації нової програми "Ваш урожай - наша турбота" дивіться на нашому каналі youtube

Про партнерів програми "Ваш урожай - наша турбота"

Проект IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» - розробник програми «Ваш урожай – наша турбота». Основна мета Проекту - розширити доступ до фінансових ресурсів для малих та середніх сільгосптоваровиробників. Проект співпрацює із банками, постачальниками матеріально-технічних ресурсів, трейдерами, страховими та лізинговими компаніями над збільшенням об’ємів фінансування агровиробників шляхом забезпечення доступу до фінансових та товарних кредитів, лізингу, агростраховування. Проект впроваджується у партнерстві з урядами Австрії та Угорщини.

IFC, член Групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, що зосереджує свою діяльність виключно в приватному секторі. Додаткова інформація: www.ifc.org.

Компанія Сингента – один з провідних постачальників інноваційних технологій вирощування сільськогосподарських культур в Україні. Сингента — це провідна аграрна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Завдяки провідним науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалення сучасних підходів до вирощування рослин. Ми рішучі у своїх намірах зберегти родючі землі від деградації, сприяти підвищенню біорозмаїття і відродженню сільських громад. Щоб дізнатися більше, будь ласка, зайдіть на: www.syngenta.com та www.goodgrowthplan.com. Приєднуйтесь до нас на Twitter® www.twitter.com/Syngenta

Креді Агріколь Банк – банк № 1 для аграрного сектора в Україні (за версією видання Бізнес, червень 2016 року), найбільш активний фінансовий партнер в сфері кредитування сільського господарства.

Креді Агріколь Банк - сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі - Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи VIP-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 443 000 приватних та 40 000 корпоративних клієнтів, серед яких представники малого та середнього бізнесу, великі українські компанії та міжнародні корпорації. Дізнайтеся більше www.credit-agricole.ua та на офіційній сторінці у Facebook.

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 800 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за чистими преміями, страховими виплатами, зібраними страховими преміями по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 938,5 млн грн. Дізнавайтеся більше на офіційному сайті «АХА Страхування» www.axa-ukraine.com, а також на сторінках АХА у соціальних мережах.

 

 

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно