Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Креді Агріколь Україна підписав угоду про спільне фінансування на 1,03 мільйона доларів США з Проєктом USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»

04 Вересня 2024

Креді Агріколь Україна підписав Угоду про спільне фінансування на суму 1,03 мільйона доларів США з Проєктом USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (IBR). Це партнерство буде зосереджене на розширенні доступу до послуг фінансового лізингу для малого та середнього бізнесу (МСБ) в Україні. Лізинг є важливим фінансовим інструментом для МСБ, за допомогою якого компанії можуть купувати або модернізувати необхідне обладнання, техніку чи інші активи, які потрібні для розвитку та функціонування бізнесу. Цей спільний фінансовий продукт буде доступний до березня 2026 року включно. Як очікується, всі договори лізингу, підтримувані цим інвестиційним проєктом, будуть підписані протягом 1,5 року.

Згідно з умовами програми клієнти Креді Агріколь Україна, які скористаються послугами лізингу, отримають кешбек у сумі 5 000 доларів США або 10-15 % від суми фінансування залежно від об’єкта лізингу. Угода з Проєктом USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»  про спільне фінансування покриватиме увесь кешбек, який клієнти банку отримають за цією програмою.

«Вже 31 рік банк працює на українському ринку, і наша місія завжди полягала в тому, щоб залучати іноземний капітал в Україну, підтримуючи таким чином наших клієнтів, бізнес та українську економіку. Співпраця з Проєктом USAID означає ще більше фінансової підтримки для агросектору – однієї з ключових галузей для України та світової продовольчої безпеки», - коментує Віталій Кучер, член Правління, фінансовий директор Креді Агріколь Україна.

«Будучи партнерами Проєкту USAID ми розширимо доступ до лізингового фінансування для задоволення потреб МСБ у нових транспортних засобах, обладнанні та техніці для оновлення виробничих потужностей та покращення їхнього бізнесу. Завдяки зниженню фінансового навантаження цільові клієнти програми матимуть можливість отримати фінансування в більших обсягах», - зазначає Александр Чеснакофф, член Правління Креді Агріколь Україна.

Кешбек на фінансування лізингового обладнання відшкодує представникам МСБ відсотки, які вони сплатили за своїми позиками, таким чином зменшуючи витрати на фінансування, підвищуючи доступність послуги та створюючи перевагу, яка є критично важливою для такого фінансово вразливого сегменту, як малий та середній бізнес.

«Основна мета Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» – розширення доступу до фінансування для малого та середнього бізнесу. Ми досягаємо цього, розробляючи нові фінансові продукти та знижуючи комісії фінансових посередників і відсоткові ставки для їхніх клієнтів, застосовуючи механізми спільного інвестування з USAID. Окрім лізингових програм, ми також пропонуємо послуги факторингу та банківські позики з доступними процентними ставками, призначені, в першу чергу, для підприємств, які мають критично важливе значення для відновлення економіки України, і які постраждали внаслідок війни. Ми наполегливо заохочуємо ознайомитися з нашими послугами підприємства, якими керують або володіють жінки», – зауважив Рафаель Джабба, керівник Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».

Компанії, які відповідають вимогам і мають річний дохід до 50 мільйонів євро (55 мільйонів доларів США), можуть отримати відповідний кешбек:

  • Фіксований кешбек у розмірі 5 000 доларів США для компаній МСБ, які купують транспортні засоби для бізнес-цілей.
  • Кешбек до 10% від суми фінансування до 20 000 доларів США для компаній МСБ, які купують спеціальне обладнання.
  • Кешбек до 15% від суми фінансування до 25 000 доларів США - для компаній МСБ, які купують сільськогосподарську техніку.

Про Креді Агріколь Україна

Креді Агріколь Банк є одним із найстарших іноземних банків в Україні і надає широкий спектр банківських послуг. Банк є частиною міжнародної Групи Креді Агріколь зі головним офісом у Франції, яка в ТОП-10 найбільших банків світу за розміром активів згідно з рейтингом The Banker 2024. Креді Агріколь Україна має головний офіс у Києві і 139 відділень по всій Україні, які обслуговують понад 400 000 клієнтів.

Креді Агріколь Банк підтримує економіку України, фінансуючи критично важливі галузі. З початку війни банк видав компаніям агросектору кредити на загальну суму 3,8 млрд грн (близько 74 млн доларів США) у межах державної програми «Доступні кредити під 5-7-9%». Банк також бере участь у Програмі державних урядових гарантій, за якою видав 1,3 млрд гривень (близько 36 млн дол. США) кредитних коштів станом на кінець 2023 року.

Банк активно долучається до розвитку міжнародного співробітництва. У 2023 році, в умовах війни, Креді Агріколь Україна уклав важливі угоди про розподіл ризиків з ЄБРР і МФК на суму 50 млн євро та 40 млн євро відповідно для підтримки критично важливих секторів економіки України, зокрема сільського господарства. Загалом, банк особливо активно працює в Україні у двох напрямках: кредитування аграрного сектору (корпоративний сегмент) та автокредитування (роздрібний сегмент).

Під час війни банк спрямував понад 144 млн грн на закупівлю медичного обладнання для підтримки українських лікарень та надання допомоги постраждалим від війни.

Про Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (IBR) - це п’ятирічна програма, яка впроваджується компанією DAI Global, підтримує системні зміни в економіці України і збільшує пропозицію фінансування, доступного для українського бізнесу. Проєкт IBR має на меті трансформувати фінансовий сектор країни у добре функціонуючий і конкурентний ринок, який відповідає стандартам Європейського Союзу і є інтегрованим у міжнародні фінансові системи, водночас безпосередньо надаючи фінансування підприємствам для забезпечення сталого економічного зростання в Україні. 

Для отримання додаткової інформації про діяльність USAID IBR в Україні відвідайте сторінку у Фейсбуці: https://www.facebook.com/IBRUAproject

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно