Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Креді Агріколь робить свій внесок у відновлення енергетичної інфраструктури України

27 Червня 2024

Як системно важливий банк Креді Агріколь долучився до ініціативи Національного банку України та 25 червня 2024 року підписав Меморандум щодо банківського кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури, яка зазнає втрат внаслідок збройної агресії росії. Банк буде брати участь у фінансуванні компаній, які реалізовують ініціативи з підвищення рівня енергонезалежності України.

«Креді Агріколь 31 рік працює в Україні. Зараз наш банк бере активну участь у відбудові країни, ми підтримуємо наших бізнес-клієнтів фінансуванням, інвестуємо в розвиток мережі та ІТ-інфраструктури банку. Зміцнення енергетичної незалежності України наразі є стратегічним завданням не лише для банків, але і будівельних компаній та суміжних підприємств в Україні. Завдяки виключній стабільності та всебічній експертизі нашого банку ми пропонуємо фінансування проєктів для підвищення енергетичної незалежності наших бізнес-клієнтів. Це дасть їм змогу безперебійно працювати під час війни. Підписаний Меморандум є новим етапом участі банку у відбудові України та підтримки економіки і суспільства», - розповідає Карлос де Корду, голова правління Креді Агріколь.

Фінансування можуть отримати представники малого, середнього та великого корпоративного підприємництва. Це можуть бути проєкти, пов’язані з будівництвом сонячних, вітрових, біогазових станцій, біомаси, газотурбінних та газопоршневих електростанцій, промислові акумуляторні батареї, високоманеврені, накопичувані, когенерації тощо. Для фізичних осіб підприємців, мікро і малого бізнесу це можуть бути проєкти зі встановлення енергоефективних дверей/ вікон, сонячних панелей, тощо.

Для підтримки таких ініціатив Креді Агріколь пропонує: інвестиційне кредитування та невідновлювальні кредитні лінії для бізнесу

«Міжнародна група Креді Агріколь має великий досвід у фінансуванні проектів, зокрема енергогенеруючих, через свої спеціалізовані дочірні компанії Credit Agricole Corporate та інвестиційний банк Credit Agricole Transition Energetique, і була першою щодо фінансування ESG, про що свідчать її лідируючі позиції на ринках зелених облігацій. У свою чергу Креді Агріколь Україна постійно фінансує та підтримує реальний сектор економіки країни через наших клієнтів. Підтримка енергетичних можливостей бізнесу та України в цілому є комплексною та важливою для майбутнього нації. Окрім фінансування проєктів це включає також розробку стратегії та глобального бачення на рівні країни. Тому Меморандум – важливий старт на шляху до реалізації завдання реконструкції країни та досягнення її енергонезалежності. Особливу увагу ми будемо приділяти фінансуванню відновлюваних джерел енергії, оскільки це є одним із пріоритетних напрямів Стратегії сталого розвиту нашого банку та міжнародної Групи в цілому», - коментує Александр Чеснакофф, член правління Креді Агріколь.

В умовах війни Креді Агріколь продовжує стабільно працювати та підтримувати клієнтів, команду та суспільство. Група Креді Агріколь в ТОП-10 найбільших банків світу. Стабільна та надійна робота банку в Україні відзначена в численних рейтингах. Креді Агріколь є найстійкішим банком за версією Dragon Capital та видання NV (2024) та за даними порталу «Мінфін» станом на кінець 1 кварталу 2024 року, найкращим банком для агробізнесу в рейтингу від ділового журналу «ТОП-100. Рейтинги найбільших» і Delo та лідером з кешменеджементу в Україні згідно з рейтингом Еuromoney. У березні 2024 року Стандарт-Рейтинг вкотре підтвердив Креді Агріколь найвищі рейтинги.

Від початку війни банк спрямував 142 млн гривень на підтримку лікарень та на допомогу постраждалим від війни.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно