Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Креді Агріколь прагне скоротити свій прямий карбоновий слід на 10% та бути в ТОП-3 зелених банків України

11 Лютого 2021

Прагнучи сталого розвитку Група Креді Агріколь втілює Кліматичну стратегію, яка має високий пріоритет та є невід’ємною частиною Середньострокового плану розвитку Групи до 2022 року. Креді Агріколь Банк цілком підтримує Групу і в рамках узгодженої стратегії банк планує скоротити свій прямий карбоновий слід на 10% протягом 2018-2022 р. та бути в ТОП-3 зелених банків України.

«Як члени міжнародної соціально відповідальної Групи, ми піклуємося про навколишнє середовище і майбутнє Землі та намагаємося робити все, щоб його покращити. Для цього Креді Агріколь Україна впроваджує кращі світові практики: маємо власні сонячні батареї, для робочих поїздок користуємося електромобілями, а з 2020 року також і електросамокатами, проводимо енергоаудит та запроваджуємо нові енергоефективні технології у будівництві, спілкуємося з колегами з Групи, переймаючи та поширюючи досвід та інновації. Ми запровадили «зелений» офіс, в рамках якого сортуємо сміття, використовуємо папір з 100% переробленої сировини та безсульфатні миючі засоби. Але найбільше досягнення – розвиток екокультури та бажання команди Креді Агріколь споживати ресурси відповідально та знаходити шляхи оптимізації. Наші співробітники також щороку висаджують дерева: завдяки цій ініціативі з’явилося вже понад 47 000 нових дерев, а відділення нового формату стали карбоново нейтральними! Фінансування є ключовим аспектом діяльності банку: кредитування покупки сонячних електростанцій, електромобілів, енергоефективних технологій мотивує наших клієнтів долучатися  до екотренду. Кліматичні зміни є серйозним викликом для сучасного світу і ми повинні об’єднати наші зусилля, розуміючи свою відповідальність перед наступними поколіннями  за світ, який ми передаємо нашим дітям та онукам, майбутнє яких залежить від того, що ми робимо сьогодні», - розповідає Юрій Дзюба, директор департаменту загальних послуг Креді Агріколь Банку.

Як соціально відповідальний бізнес група Креді Агріколь робить свій внесок в розвиток суспільства та протидіє кліматичним змінам, прискорюючи перехід секторів економіки на зелену енергію та слідуючи екостандартам у своїй щоденній діяльності. Кліматична стратегія Групи має комплексний характер та включає такі основні елементи:

  • Зелене фінансування. Група була розробником принципів Equator principles та співавтором продукту Green bonds, які зараз вже є світовим трендом. Група поступово змінює фокус свого кредитного та інвестиційного портфеля, щоб зробити зелене фінансування ключовим драйвером розвитку і вже понад 10 років мотивує клієнтів переходити на відновлювану енергетику та енергоощадливі технології, пропонуючи ефективні фінансові інструменти.
  • Управління кліматичними ризиками. У своїй діяльності Група застосовує підхід ESG та в процесі кредитування враховує вплив діяльності клієнта на навколишнє середовище, робить екотехнології доступними та фінансово вигідними.
  • Зменшення карбонового сліду. Група дотримується принципів відповідального споживання, використовує відновлювальну енергетику (100% енергоспоживання підрозділів у Франції) та енергоефективні технології, облаштовує офіси згідно з екостандартами.
  • Комунікації. Група формує та аналізує КСВ та іншу нефінансову звітність, а також популяризує екопідхід через освітні комунікаційні кампанії.
  • Екоініціативи. Група втілює зелені ініціативи і прагне компенсувати викиди СО2 в атмосферу, маючи на меті стати карбоново нейтральною.

Детальніше про Кліматичну стратегію Групи читайте тут:

https://www.banktrack.org/download/climate_strategy_in_english_1/strategieclimat_eng062019.pdf

https://www.credit-agricole.com/en/responsible-and-committed/our-csr-strategy-partnering-a-sustainable-economy/climate-finance

Про Креді Агріколь:

АТ «Креді Агріколь Банк» — сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі — Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи преміум-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 280 000 активних приватних клієнтів та 17 000 корпоративних клієнтів, серед яких міжнародні корпорації, великі українські компанії та представники малого та середнього бізнесу. Креді Агріколь Банк — соціально свідомий та відповідальний банк, що підтверджує свій статус безліччю реалізованих проектів в рамках програми корпоративної соціальної відповідальності «We Care!»

 Контакти:

Вікторія Торяник, начальник управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банку 

Електронна пошта: Viktoriia.TORIANYK@credit-agricole.ua 

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно