Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Фінансові результати групи Креді Агріколь за другий квартал та перше півріччя 2024 року

01 Серпня 2024

Чистий прибуток групи Креді Агріколь за перше півріччя 2024 року становить 4,4 млрд євро, що на +6,3% більше порівняно з першим півріччям 2023 року. Чистий прибуток Креді Агріколь С.А. зріс на +14,2% до 3,7 млрд євро.

Заявлений квартальний чистий дохід Креді Агріколь С.А. становить 1,8 млрд євро, що є одним із рекордних показників, змінившись на -10,4% через ефект бази порівняння, пов'язаний з реорганізацією діяльності у сфері Мобільних сервісів (+140 млн євро) у другому кварталі 2023 року та незвичайним визнанням внеску до італійського гарантійного фонду (-30 млн євро) у цьому кварталі. За винятком цих одноразових статей, чистий дохід Креді Агріколь С.А. залишився стабільним (+0,2%).

Ці дуже гарні результати, як у квартальному, так і піврічному вимірі, які свідчать про можливість того, що досягнення річних результатів за 2024 рік на рік випереджатимуть графік, передбачений планом Креді Агріколь С.А "Амбіції 2025".

Високий рівень активності всіх бізнес-ліній

З 2017 року Креді Агріколь С.А. демонструє стабільне зростання квартального доходу. Він склав 6,8 млрд євро, що на +6,7% більше порівняно з другим кварталом 2023 року. У другому кварталі було залучено 482 000 нових роздрібних клієнтів.

Коефіцієнт забезпеченості майнового страхування та страхування від нещасних випадків продовжував покращуватися і на кінець червня становив 43,5% для Регіональних банків (+0,7 в.п. порівняно з червнем 2023 року), 27,8% для LCL (+0,4 в.п.) та 19,7% для CA Italia (+1,8 в.п.). Валові надходження зі страхування життя склали 8,1 млрд євро, що на 23,1% більше, ніж рік тому.

Кредитна заборгованість у роздрібному банківському бізнесі дещо зросла – на 0,4% і склала 873 млрд євро.

Обсяги споживчого кредитування в сегменті "Персональні фінанси та мобільність" Креді Агріколь зросли на +8,2% завдяки активності в автомобільному секторі, на який припадає 53% від загального обсягу кредитів.

У сфері управління активами обсяг активів в управлінні досяг рекордних 2 156 млрд євро, зокрема завдяки значному притоку коштів та позитивному впливу ринкової кон'юнктури та валютних курсів.

Корпоративний та інвестиційний банкінг продемонстрував дуже високі результати завдяки стабільній активності як на ринках капіталу, так і в інвестиційному банкінгу, що зумовлено структурованим капіталом та зростанням кількості злиттів/поглинань, а також у діяльності з фінансування.

Банк з обслуговування активів CACEIS зафіксував високий рівень клієнтських активів на зберіганні (4 966 млрд євро) та активів під управлінням (3 426 млрд євро), зокрема завдяки консолідації діяльності мережі банківського обслуговування інвесторів Королівського банку Канади в Європі.

Подвійний потенціал зростання універсальної банківської моделі

Ці результати вказують на потужність моделі Групи, яка сприяє сталому потенціалу зростання.

Він ґрунтується на двох взаємодоповнюючих драйверах розвитку. З одного боку, універсальний банкінг, який поєднує в собі досвід наших бізнес-ліній та близькість мережі відділень, що дозволяє обслуговувати наших клієнтів та забезпечувати їх усім необхідним, підтримуючи при цьому суттєві суспільні трансформації.

Здатність бізнес-ліній розвиватися органічно, а також шляхом створення партнерських стосунків і придбання.

Наприклад, у цьому кварталі банк управління активами Indosuez Wealth Management оголосив про завершення придбання інвестиційного дому Degroof Petercam з метою створення європейського лідера в галузі управління капіталом. Крім того, французька компанія з управління активами Amundi уклала угоду з американською фінансовою компанією Victory Capital, що дозволить їй посилити свою присутність у Сполучених Штатах.

Позиції капіталу та ліквідності залишаються високими

Станом на 30 червня платоспроможність Групи була однією з найкращих у Європі для цього сектору: поетапний коефіцієнт достатності основного капіталу першого рівня (CET1) становив 17,3%, що на 7,6 відсоткових пунктів вище за регуляторні вимоги.

Резерви ліквідності склали 478 млрд євро, що на 2 млрд євро більше, ніж на 31 березня 2024 року.

Читати прес-реліз

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно