Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Фінансові результати Групи Credit Agricole за перший квартал 2024 року

06 Травня 2024

Чудові результати універсальної банківської моделі Групи

Група опублікувала чудові фінансові результати за перший квартал 2024 року та підтвердила, що за її очікуваннями результатів за весь 2024 рік вдасться досягнути раніше графіку, визначеного у Середньостроковому плані Credit Agricole S.A. до 2025 року.

Заявлений чистий прибуток Групи Crеdit Agricole становить 2,4 мільярда євро, що на +42,8% (+6,1% з урахуванням впливу внесків до Єдиного фонду примусової реструктуризації (SRF) у першому кварталі 2024 року) більше порівняно з першим кварталом 2023 року. Чистий прибутоку Crеdit Agricole S.A. також зріс на +55,2% (+13,3% без урахування внесків до SRF) до 1,9 млрд євро.

У цьому кварталі завершився період формування фонду SRF, який фінансується за рахунок внесків кредитних установ та певних інвестиційних компаній з 21 юрисдикції Європейського банківського союзу. З цього фінансуються інструменти врегулювання в разі банкрутства банку. На відміну від першого кварталу 2023 року, Crеdit Agricole не робив внески до фонду у цьому кварталі.

Заявлені доходи Групи Credit Agricole продовжували стабільно зростати протягом кварталу, досягнувши 9,5 млрд євро (+6,7%)та 6,8 млрд євро для Crеdit Agricole S.A. (+11,2%).

Постійне зростання

Протягом кварталу Група залучила 512 000 нових клієнтів роздрібного бізнесу завдяки поєднанню потужної динаміки залучення клієнтів і постійного розвитку послуг. Бізнес був стабільним по усіх бізнес-лініях.

Валові надходження від страхування зросли на +4,3% у порівнянні з показниками минулого року до 8,6 мільярда євро, а портфель страхування майна та страхування від нещасних випадків збільшився до 16 мільйонів полісів.

Чисті надходження від управління активами залишаються високими на рівні 16,6 млрд євро і збалансовані за типами клієнтів, типами управління та географічними регіонами. Активи в управлінні також виграли від позитивного ринкового ефекту та збільшилися на +9,4% у річному вимірі до рекордного рівня в 2116 мільярдів євро.

У секторі спеціалізованих фінансових послуг спостерігався високий рівень активності, причому обсяги споживчого кредитування зросли на +8,4% у  річному обчисленні завдяки автокредитуванню (53% від загального портфеля).

Підрозділ по роботі з великими клієнтами продемонстрував відмінні результати, зокрема, завдяки корпоративному та інвестиційному банкінгу та обслуговуванню активів. В результаті Crеdit Agricole CIB зміг підтвердити свою позицію лідера на ринку, особливо у сфері синдикованих кредитів, випуску облігацій, а також зелених, соціальних і сталих облігацій. Активи у відповідальному зберіганні та управлінні CACEIS стрімко зросли на +19,3% і +54,1% відповідно у порівнянні з минулим роком завдяки процесу інтеграції RBC Investor Services (зараз CACEIS Investor Services Bank - ISB) і зростанню ринків.

Стабільно високі позиції капіталу та ліквідності

Станом на 31 березня коефіцієнт базового капіталу першого рівня на перехідній основі (CET1) Групи Crеdit Agricole залишався стабільним на рівні 17,5%, що є одним із найкращих показників у Європі для цього сектора і значно перевищує нормативні вимоги. Резерви ліквідності Групи склали 476 мільярдів євро.

Результати на благо наших клієнтів та суспільства

Підтримка та захист своїх клієнтів, а також сприяння економічному та регіональному розвитку – це те, що завжди було в основі діяльності Crеdit Agricole.

Група є провідним кредитором на ринку іпотечного кредитування у Франції (кожен третій кредит на житло) і продовжує віддано полегшувати доступ до житла для своїх клієнтів. На кінець березня портфель кредитів на нерухомість, переважно з фіксованою ставкою, сягав 494 мільярдів євро.

Регіональні банки та LCL продовжують впроваджувати безвідсоткові рішення. З часткою 42% Crеdit Agricole є провідним постачальником безвідсоткових кредитів на ринку Франції. Щоб допомогти своїм клієнтам досягти кращої енергоефективності вдома та зменшити їхні рахунки, роздрібні банки у Франції пропонують безвідсоткові «зелені» позики (відомі як éco-PTZ), частка яких на ринку становить 39%.

Потужна кооперативна модель Crеdit Agricole сприяє тому, що три чверті його чистого прибутку залишається в розпорядженні банку для подальшого повернення в регіони. З портфелем роздрібних кредитів 872 мільярдів євро Crеdit Agricole є провідним постачальником фінансування для економіки

Сприяння енергетичному переходу

На підтримку нової низьковуглецевої економіки, яка ґрунтується на відновлюваних джерелах енергії, Група впроваджує план переходу, основою якого є три взаємодоповнюючі упорядковані напрями:

  1. Зосередження фінансування на проєктах з відновлюваної та низьковуглецевої енергетики для прискорення їхнього впровадження;
  2. Підтримка, як універсальним банком, енергетичного переходу кожного клієнта, оснащення всіх компаній і домашніх господарств;
  3. Організація власного виходу з фінансування вуглецевої енергетики.

Група вживає активних заходів щодо клімату: збільшено на +80% фінансування низьковуглецевої енергетики з 2020 року, збільшено на +14% потужності з виробництва відновлюваної енергії, профінансовані групою CA Assurances у 2023 році, і кожний четвертий новий автомобіль, профінансований CA Consumer Finance в 2023 році, є електромобілем. Група також продовжує підтримувати своїх клієнтів, які переходять на відновлювальну енергетику, за допомогою наступних рішень: «J’écorénove mon logement», веб-сайт для екоремонту житла, щоб вони могли зробити свої будинки більш енергоефективними; каршеринг Agilauto Partage, щоб вони могли зменшити свій вуглецевий слід під час подорожей; а також Carbioz - рішення для транзакцій, що включає добровільні вуглецеві кредити від французьких фермерів для економічних гравців, які прагнуть сприяти колективній вуглецевій нейтральності.

Цілі Net Zero відповідають цілям до 2030 року. З офіційним прес-релізом можна ознайомитися за посиланням.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно