Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Фінансові результати Групи Crédit Agricole за другий квартал та перше півріччя 2022 року

05 Серпня 2022

В умовах непрозорості й невизначеності середовища Група продовжує демонструвати стабільне зростання завдяки своїй універсальній банківській моделі, орієнтованій на клієнтів. Фінансові результати Групи Crédit Agricole за другий квартал і перше півріччя 2022 року свідчать про потужну динаміку за усіма бізнес-напрямками.


Стала комерційна діяльність

Група Crédit Agricole зафіксувала хороший результат у другому кварталі. Спостерігалося зростання видачі кредитів на житло (+2,1% порівняно з другим кварталом минулого року), споживчих кредитів (+9,0%) і корпоративних кредитів (+19,8%), а також хороший потенціал у корпоративному та інвестиційному банкінгу.

Група залучила 488 000 нових клієнтів роздрібного банкінгу, в результаті чого загальна кількість нових клієнтів за перше півріччя перевищила 1 мільйон.

Базовий дохід Групи (9,6 млрд євро) зріс на 3,7% порівняно з другим кварталом 2021 року. Прибуток Crédit Agricole S.A. становить 6,2 млрд євро, збільшившись на 6,2%. Завдяки своїй диверсифікованій діяльності Crédit Agricole S.A. демонструє постійне щорічне зростання свого квартального базового доходу з 2017 року (+6,2% у річному обчисленні).


Покращення результатів

Базовий валовий операційний прибуток у другому кварталі 2022 року зріс як для Групи Crédit Agricole (+0,7% у річному обчисленні), так і для Crédit Agricole S.A. (+7,4%), за рахунок позитивної різниці між темпом росту доходів і темпом росту витрат протягом кварталу.

Базовий чистий прибуток Групи Crédit Agricole склав 2,5 млрд євро, що на 3,4% більше, ніж у другому кварталі 2021 року. Базовий дохід Crédit Agricole S.A. склав 1,9 млрд євро, збільшившись на 18,1%.


Висока капіталізація

Платоспроможність Групи є однією з найкращих у Європі у банківському секторі і значно перевищує нормативні вимоги, при цьому коефіцієнт базового капіталу першого рівня (CET1) на перехідній основі станом на 30 червня складає 17,5% для Групи та 11,3% для Crédit Agricole S.A.

Crédit Agricole S.A. дотримується свого середньострокового плану «Ambitions 2025», який було оприлюднено 22 червня цього року. Базовий показник RoTE[1] (13,9%) за перше півріччя на 3 п.п. вищий за середній показник для 10 найбільших європейських банків. Базовий прибуток на акцію у другому кварталі 2022 року склав 0,60 євро, що на 16,5% більше, ніж у другому кварталі 2021 року.


Результати, що підтримують зобов’язання Групи

Потужні результати Групи Crédit Agricole, яка посідає перше місце як за обсягом фінансування французької економіки, так і за обсягом податків, сплачених на користь французького суспільства, посилюють її здатність виконувати свої зобов’язання на місцевому рівні в регіонах і вживати заходів на майбутнє.

Усі співробітники та виборні представники Групи працюють для підтримки наших клієнтів, і особливо тих, хто потерпає найбільше у теперішній ситуації.

Більше про фінансові результати Групи тут https://pressroom.credit-agricole.com/news/results-for-the-second-quarter-2022-cb26-94727.html


[1] Рентабельність матеріального капіталу


Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно