Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Експерти Креді Агріколь розповіли про фінансування агрокомпаній та лізинг техніки в рамках круглого столу Фінансового клубу

18 Березня 2021

16 березня заступник члена правління банку Александр Чеснакофф та начальник управління лізингу Юрій Василенко взяли участь у круглому столі «Кредитування агросектору: які продукти фінансування бізнесу банки пропонують клієнтам», який був організований інформаційним агентством «Фінансовий клуб». Захід відбувся в онлайн-форматі та зібрав представників восьми банків, які активно розвивають напрям агрофінансування на українському ринку.

Експерти Креді Агріколь Банку зазначили, що аграрії найменше з-поміж інших галузей відчули негативний вплив карантинних обмежень. Пандемія також не вплинула на попит на кредитні продукти з боку сільгоспвиробників. Банк не припиняв кредитування галузі.

«Незважаючи на погодні умови, які трохи зіпсували картину якості та об’єму врожаю в минулому році, відбувалося зростання цін, оскільки проблеми із врожаєм були не тільки в Україні. У підсумку для більшості агроклієнтів минулий рік був добрим», – розповів Александр Чеснакофф, заступник члена правління Креді Агріколь Банку.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» виявилася дуже ефективною для підтримки агрокомпаній. Александр Чеснакофф відзначив, що частка таких кредитів для агроклієнтів у портфелі Креді Агріколь становить близько 70%.

В рамках круглого столу експерти Креді Агріколь також зауважили, що зацікавленість та довіра клієнтів до лізингу зростає та окремо зупинилися на його можливостях та перевагах для агрокомпаній.

«Завдяки лізингу клієнти отримують техніку за найкращою ціною, адже банк миттєво сплачує повну вартість активу і може домовитися з постачальником про знижку. А ще у нас налагоджені партнерські відносини з провідними страховими компаніями, що дозволяє пропонувати вигідні страхові тарифи клієнтам. Звичайно, переваги лізингу не обмежуються лише питанням вартості. Це ще і гарантія для клієнта, що він не залишиться на самоті у разі форс-мажору. Наприклад, при виникненні спірного страхового випадку, банк, як важливий партнер страхових компаній, може завжди порушувати питання про компромісну виплату. На об'єкт лізингу не може бути накладено податковий арешт, обтяження третіх осіб тощо, адже ці активи є власністю банка. Обізнаність та довіра клієнтів до лізингу підвищується, тож цього року ми очікуємо зростання ринку на рівні 10-20%», - розповів Юрій Василенко, начальник управління лізингу Креді Агріколь Банку.

Більше інформації за результатами проведення круглого столу, зокрема відео із заходу тут  https://finclub.net/ua/projects/kruglye-stoly/kredytuvannia-ahrosektoru-iaki-produkty-finansuvannia-biznesu-banky-proponuiut-kliientam.html.

Про Креді Агріколь:

АТ «Креді Агріколь Банк» — сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі — Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи преміум-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 280 000 активних приватних клієнтів та 17 000 корпоративних клієнтів, серед яких міжнародні корпорації, великі українські компанії та представники малого та середнього бізнесу. Креді Агріколь Банк — соціально свідомий та відповідальний банк, що підтверджує свій статус безліччю реалізованих проектів в рамках програми корпоративної соціальної відповідальності «We Care!»

Контакти:

Вікторія Торяник, начальник управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банку 

Електронна пошта: Viktoriia.TORIANYK@credit-agricole.ua 

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно