Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

2017 рік став рекордним для Групи

01 Березня 2018

У 2017 році частка Групи Креді Агріколь у чистому доході склала 6,5 млрд євро, що на 35,5% вище порівняно з 2016 роком. За результатами діяльності за 2017 рік у четвертому кварталі Група зазнала штрафних санкцій у формі додаткового податку (нетто-ефект -671 млн євро, що обліковується як окрема стаття).

З поправкою на цю статтю витрат та на інші окремі статті у 2017 році, базовий чистий дохід Групи склав 7,1 млрд євро, що на 8,9% більше, ніж у 2016 році. Цей результат включає шість місяців діяльності Pioneer, а також збитки в результаті консолідації по Eurazeo та BSF після їх відчуження (часткового у випадку BSF) та деконсолідації. За винятком цих масштабних наслідків, такі результати відображають потужну динаміку бізнесу у різних напрямках діяльності Групи: роздрібних банках, спеціалізованих бізнесах та великому корпоративному бізнесі, а також жорсткий контроль за витратами, що дозволяє Групі інвестувати в нові види діяльності. Базове співвідношення витрат до чистого банківського доходу склало 63,4%.

2017 рік став важливим кроком на шляху до досягнення цілей середньострокового плану «Strategic Ambition 2020»: синергія доходу сягнула 8,2 млрд євро (збільшення на 5%), і Група розпочала й запровадила інновації для покращення digital досвіду своїх клієнтів, а також розширення спектру своїх товарів і послуг.

Окрім уже зазначених маcштабних змін, у четвертому кварталі було завершено операції розширення бізнесу з метою зміцнення бізнес-ліній і підвищення їх прибутковості: придбання трьох італійських банків, 15% пакету акцій CACEIS у Natixis, а також приватного банківського бізнесу CM-CIC в Азії. Завершення угоди з придбання Banca Leonardo очікується у першому півріччі 2018 року. Ці транзакції були профінансовані власним коштом, і фінансова позиція Групи залишається дуже сильною: наприкінці грудня коефіцієнт достатності основного капіталу 1 рівня на повній основі складав 14,9%, і це значення є одним із найкращих у секторі та більш ніж на 5 процентних пунктів перевищує мінімальне нормативне значення.

Відповідно до середньострокового плану "Strategic Ambition 2020", стабільна, диверсифікована і прибуткова бізнес-модель Групи сприяє здоровому органічному зростанню усіх її бізнес-ліній, головним чином завдяки синергії між спеціалізованими бізнес-лініями та роздрібними мережами, і забезпечує високий рівень операційної ефективності, створюючи можливості для інвестування у розвиток бізнесу.

Про Креді Агріколь:

ПАТ «Креді Агріколь Банк» - сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі - Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи преміум-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 300 000 активних приватних клієнтів та 18 000 корпоративних клієнтів, серед яких міжнародні корпорації, великі українські компанії та представники малого та середнього бізнесу. 

Контакти:

Вікторія Торяник, начальник управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банку. Тел.: +38 044 581 07 45,  електронна пошта: Viktoriia.Torianyk@credit-agricole.ua.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно