Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Єлизавета Тимошенко, директор департаменту розвитку VIP-банкінгу ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК»: «Safe haven для великого приватного капіталу»

29 Червня 2016

Ринок великого приватного капіталу закономірно дуже чутливий до найменших змін у банківському секторі. Не дивно, що поточна ситуація зі скороченням кількості фінустанов в Україні призводить до того, що клієнти більш ретельно ставляться до вибору банку, замислюючись про пошук надійного фінансового партнера.

Про те, на які чинники варто звертати увагу при виборі банку заможним персонам і які тенденції спостерігаються у сфері обслуговування великого приватного капіталу, розповіла Єлизавета Тимошенко, директор департаменту розвитку VIP-банкінгу Credit Agricole в Україні.

Єлизавето, як нинішня ситуація у банківській сфері впливає на ринок великого приватного капіталу?

У поточних умовах, коли фінансова система «очищається» від недобросовісних банків, власники великого приватного капіталу сфокусовані не стільки на завданнях примноження, скільки на збереженні коштів. Багато банків пішли з ринку, і припускаємо, що список може розширитися. Для заможних клієнтів зараз період, так би мовити, підвищеної уваги та аналізу стійкості банків, яким вони могли б довірити власний капітал. Люди бізнесу добре розуміють важливість прагматичного і ретельного вибору фінансового партнера, нерідко співпрацюють з кількома фінустановами для диверсифікації своїх активів.

Як зробити цей вибір? На що звернути увагу?

Вважаю, не варто орієнтуватися на високу прибутковість і розглядати банки з точки зору надійності та стійкості. Безумовно, одним з основних факторів є структура акціонерів. Річ у тому, що, наприклад, банки з іноземним капіталом можуть користуватися підтримкою материнських структур, мають добре збалансовані бізнес-моделі та чітку стратегію розвитку. Також такі банки неухильно дотримуються законодавства як на локальному, так і на міжнародному рівні. Це означає цілковиту прозорість усіх операцій, етичність ведення бізнесу і як результат — гарантію збереження коштів клієнтів. Додатковим фактором надійності може виступати історія та позиції фінустанови. Наприклад, Група Credit Agricole здійснює свою діяльність з 1894 року і представлена в 52 країнах, в Україні працює вже 23 роки. Сьогодні це найбільший роздрібний банк Франції та Європи, а також № 1 в Європі у сфері банківського страхування та управління активами.

Чи достатньо бездоганної історії та підтримки материнської структури для впевненості у локальному банку?

Звісно, крім цього, важливо вивчити і локальний банк міжнародної групи. Варто звернути увагу на фінансові показники: банк здійснює прибуткову діяльність чи зазнає збитків; на репутацію: які рейтинги і відгуки від клієнтів має банк. Хочу зазначити, що наша бізнес-модель дозволила банку успішно подолати найсильніші кризи, при цьому навіть у такі непрості для усіх періоди ми підтримували наших клієнтів фінансуванням. Сила і репутація нашого бренду підтверджуються різними рейтингами. В Україні Credit Agricole має найвищий з можливих національний довгостроковий рейтинг на рівні «AAA (ukr)» від міжнародного агентства Fitch. А такі видання, як «Деньги», «Новое время», «Forbes», незмінно включали наш банк у топ-3 найнадійніших серед найбільших банків України упродовж 2015 року.

Які послуги доступні заможним клієнтам Credit Agricole в Україні?

В Україні Credit Agricole входить до провідної групи з надання послуг великому приватному капіталу. Ми забезпечуємо як роботу з капіталом клієнта на довготривалому горизонті, так і супровід щоденних операцій. Для наших клієнтів функціонує відділення ексклюзивного обслуговування в центрі Києва. У розпорядженні заможних персон — депозитарій з високим рівнем безпеки, зокрема завдяки скануванню відбитка пальця, переговорні кімнати з особливим французьким шармом і закритим доступом до каси, а також одні з найкращих персональних банкірів.

Інтерв'ю

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно