Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Карлос де Корду переконаний, що банки мають досягнути балансу між цифровими сервісами та особистим контактом з клієнтами

23 Травня 2024
Карлос де Корду, голова правління Креді Агріколь Україна
Карлос де Корду, голова правління Креді Агріколь Україна

Французький банк Креді Агріколь підтвердив свої амбіції на українському ринку, відкривши в середині травня нове флагманське відділення в Києві, яке може слугувати зразком для всієї мережі банку на території України. Відкриття цього відділення в столичному бізнес-центрі «Сан-Франциско» є ще однією важливою віхою 31 року діяльності Креді Агріколь в Україні. Новий простір більший за інші, має розширений штат співробітників із 11 осіб та покликаний вибудувати синергію між обслуговуванням бізнес-клієнтів та фізичних осіб.

«Це пілотний проєкт із новою концепцією та новим дизайном. Якщо формат запрацює, ми будемо розвивати його на всій території України», ‒ зазначає Карлос де Корду, голова правління Креді Агріколь Україна.

Ця нова ініціатива Креді Агріколь з’явилася в той час, коли більша частина українського банківського сектора зосереджена на розвитку цифрового сегменту бізнесу. Вже більше десяти років Україна має репутацію одного із найбільш динамічних ринків Європи, сприятливих для швидкого впровадження нових цифрових технологій. Повномасштабне вторгнення росії в лютому 2022 року додало новий імпульс до цифровізації в країні, оскільки мільйони українців були змушені змінити місце проживання через війну та дедалі більше користуються дистанційним банкінгом.

Попри це Креді Агріколь продовжує підтримувати розвиток мережі відділень в Україні. «Якщо ви подивитесь на тенденції в банківському секторі під час війни, то можна помітити, що багато банків скорочують свої мережі. Ми не ставимо собі це за мету», ‒ коментує Карлос де Корду. «Наразі в у нас 140 відділень в Україні, і ми не плануємо скорочувати свою присутність, незважаючи на те, що наші цифрові рішення дуже популярні серед клієнтів. На мою думку, це було б помилкою». Про успішність мобільного застосунку CA+ найкраще говорять цифри: 70% клієнтів банку, а також 97% співробітників банку використовують CA+, що є хорошим показником довіри до продукту.

Карлос де Корду переконаний, що найефективніший підхід у сучасному українському банківському секторі полягає у досягненні балансу між цифровою доступністю та особистим контактом з клієнтами. «Банкам потрібно зосередитися як на цифрових послугах, так і на роботі відділень. Головне ‒ зміцнити зв’язок між цими двома взаємодоповнюючими елементами», ‒ зазначає голова правління. «Ми вважаємо, що особистий контакт з клієнтами залишається надзвичайно важливим. Дійсно, для проведення банківських операцій люди все частіше використовують смартфони, але це не означає, що робота відділень та особистий контакт більше не відіграють своєї ролі. А що робити, якщо у вас виникла проблема? Ось чому так важливо створити модель, яка визнає цінність людського дотику, де клієнти можуть сконтактувати з кимось, кого вони знають».

Відкриття нового відділення Креді Агріколь в Києві відбувається на тлі відносної економічної стабільності в Україні та появи ознак зростання споживчих витрат. Будучи одним із лідерів ринку в українському сегменті автокредитування, французький банк відзвітував про 20% зростання попиту протягом перших чотирьох місяців 2024 року, а загальні обсяги автокредитування зросли приблизно до 80% від довоєнного рівня. Карлос де Корду каже, що низка факторів сприяє зростанню довіри споживачів, зокрема обнадійливі показники економіки, накопичені заощадження, зростання зарплат.

У 2024 році Креді Агріколь Україна підтвердив свій статус системно важливого банку та відмінні показники надійності відповідно до численних незалежних рейтингів. Основним напрямом роботи банку залишається аграрний сектор. На початку війни основна увага була зосереджена на підтримці короткострокових потреб клієнтів-аграріїв. Протягом останнього року відзначається зростання попиту на фінансування придбання сільськогосподарської техніки, наприклад тракторів. «Наразі ми починаємо розглядати можливість розширення нашої інвестиційної підтримки сільськогосподарської інфраструктури», ‒ говорить Карлос де Корду. Він відзначає особливо привабливі інфраструктурні інвестиційні можливості в секторі зеленої енергетики, який має величезний потенціал в Україні та вже привертає увагу міжнародної спільноти. Багато українських фермерів і сільськогосподарських підприємств досліджують можливості проєктів з використання біомаси, що є новою багатообіцяючою сферою для галузі, яка потребуватиме доступу до значного фінансування.

Креді Агріколь також співпрацює з українським агробізнесом щодо надзвичайно актуальної проблеми викидів вуглекислого газу. На думку Карлоса де Корду, за належних інвестицій це питання може бути прибутковим для української сільськогосподарської галузі. Можливо, навіть важливіше саме те, що цей фактор потенційно може вплинути на доступ до майбутнього фінансування та масштабніший розвиток української сільськогосподарської галузі. «Ми рухаємося до ситуації, коли вуглецевий слід клієнтів буде відображатися в усіх кредитних угодах, тому ми хотіли б допомогти запровадити цю практику в Україні. Це новий досвід для агробізнесу у всій Європі, а українці дуже відкриті до всього нового», ‒ зауважує голова правління банку.

Карлос де Корду затятий прихильник інвестиційних можливостей в Україні: «Чистий фінансовий результат Креді Агріколь Україна становить 2 млрд грн у першому кварталі 2024 року. Наш банк генерує прибуток, який ми зберігаємо тут, щоб повторно інвестувати в Україну. Завдяки стабільності та всебічній експертизі банку ми пропонуємо своїм клієнтам щоденну підтримку та допомагаємо їм планувати й розвивати проєкти навіть під час війни. Також від початку повномасштабного вторгнення ми спрямували 123 млн гривень на благодійність».

Карлос де Корду вже готується до участі банку в тому, що, за попередніми прогнозами, стане одним із найбільших заходів з реконструкції в сучасній історії Європи. Це включає розширення співпраці з міжнародними фінансовими інституціями з метою збільшення власного потенціалу. «Найперше ми маємо розуміти, що масштаби української банківської системи в її теперішньому вигляді дуже незначні для підтримки майбутньої реконструкції. Це означає, що багато чого залежатиме від зовнішнього фінансування, тому ми шукаємо нові партнерства з міжнародними фінансовими установами. Розвиваючи можливості ризик-шерингу, ми можемо потенційно подвоїти наші можливості», ‒ зазначає голова правління банку.

Зважаючи на поточний європейський інтеграційний процес, Креді Агріколь також працює над новою ініціативою підтримки транскордонних інвестицій та економічної співпраці між Польщею та Україною. Карлос де Корду говорить, що банк використовує переваги своєї присутності в обох країнах для створення команди польських та українських колег. Вони працюватимуть разом, щоб запропонувати низку фінансових інструментів і послуг підтримки, призначених для польських компаній, які прагнуть вийти на український ринок, й українських компаній, які прагнуть заявити про себе у Польщі. «Це справжній стартап. Поки йдеться не про масштабну ініціативу, але початок вже покладено», - розповідає Карлос де Корду.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно