Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Фінансові результати групи Креді Агріколь за перший квартал 2022 року

06 Травня 2022

Це хороший квартал, який характеризується потужною динамікою по всіх бізнес-напрямах Групи. Що стосується російсько-українського конфлікту, то тут Група надає перевагу завбачливому підходу до створення резервів, хоча обґрунтований рівень ризиків залишається низьким.

Група оприлюднила свої фінансові результати за перший квартал 2022 року і підтвердила свою чітку позицію щодо України та Росії. Співробітники банку в Україні та їхні родини отримали матеріальну та фінансову підтримку, а клієнтам продовжують надавати основні банківські послуги. Щодо Росії, то від початку війни було припинено будь-яке нове фінансування російського бізнесу і усю комерційну діяльність у цій країні.

Збільшення валового операційного прибутку

Зафіксовано зростання базового валового операційного прибутку (окрім ЄФПР*) як для групи Креді Агріколь (+3,5% у річному вимірі), так і для Креді Агріколь С.A. (+4,9%). Частка базового чистого прибутку групи Креді Агріколь становить 1,5 млрд євро, на 7,2% менше у порівнянні з першим кварталом 2021 р. Базовий прибуток Креді Агріколь С.A. становить 756 млн євро, знизившись на 18,9%. Скорочення чистого доходу зокрема зумовлене двома економічними чинниками: чергове значне зростання внеску до ЄФПР та завбачливий підхід до створення резервів, зважаючи на ситуацію між Росією та Україною.

Стала комерційна діяльність 

Група Креді Агріколь зафіксувала хороший результат за перший квартал і потужну динаміку по всіх бізнес-напрямах. Зокрема, було залучено 516 000 нових клієнтів роздрібного банкінгу (320 000 з них – у Регіональних банках), таким чином загальна кількість нових клієнтів після запуску Середньострокового плану сягнула майже 6 мільйонів.

Високий рівень капіталізації

За рівнем платоспроможності Група є одним із лідерів сектору в Європі. Вона підтвердила своє зобов’язання виплачувати 50% прибутку і намір додатково сплатити 20 центів за дивідендами 2019 року у 2023 році. Понад 55% дивідендів виплачується Регіональним банкам, таким чином сприяючи регіональному розвитку.

Група вкотре підтвердила надійність і послідовність своєї моделі через здатність адаптуватися до кризових умов і 22 червня представить свої середньо- та довгострокові цілі у відповідь на нові виклики соціальних змін.

Щоб дізнатися більше, перейдіть за посиланням https://www.credit-agricole.com/en/news-channels/the-channels/newsflash/first-quarter-2022-results

*Єдиний фонд примусової реструктуризації (ЄФПРє резервним механізмом, який акумулює внески від Європейського банківського сектору. Фондом керує Єдина рада примусової реструктуризації (ЄРПР) – європейська установа, створена у 2015 р. ЇЇ мета – забезпечити організоване врегулювання дефолтів банків у межах Європейського банківського союзу.

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно