Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг Креді Агріколь Банку

15 Жовтня 2019

Рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Креді Агріколь Банку в іноземній та національній валюті (РДЕ) з рівня «B-» до «В» зі стабільним прогнозом.

Це відбулося внаслідок перегляду рейтингу країни з «В-» до «В».

«Підвищення рейтингу України – яскраве свідчення позитивних трендів в економіці країни і ми очікуємо їхнього подальшого розвитку. Важливо, що банківський сектор став більш прозорим і стійким, що теж є добрим знаком. Креді Агріколь в Україні завжди прагне бути надійним партнером української економіки (Fitch підтвердив довгостроковий рейтинг за національною шкалою – «ААА», який є найвищим з можливих на ринку), який підтримує найвищі стандарти, і ми дуже раді бути серед банків, рейтинг яких було підвищено», – коментує Джорджіо Сопранзі, Член Правління, Фінансовий директор Креді Агріколь Банку.

Агентство Fitch встановило рейтинги стійкості (VRs) Креді Агріколь на рівні позитивний під наглядом (RWP). Рівень RWP відображає очікування Fitch, які полягають у покращенні макроекономічної стабільності в Україні, реальних перспектив економічного розвитку країни та подальшій стабілізації суверенного кредитного рейтингу, що повинно мати позитивні наслідки для окремих кредитних рейтингів банку (SCPs). За оцінкою рейтингу, операційне середовище в Україні також є одним із факторів відновлення ефективності банківського сектору, покращення рівнів платоспроможності та зниження ризиків рефінансування.

Рейтинги Креді Агріколь Банку після підвищень:

  • Довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті: підвищено до «B»; прогноз позитивний;
  • Короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті: підтверджено «B»;
  • Довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті: підвищено до «B+»; прогноз позитивний;
  • Короткостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті: підтверджено «B»;
  • Довгостроковий рейтинг за національною шкалою: підтверджено «AAA (ukr)»; прогноз стабільний;
  • Рейтинг стійкості; Рейтинг під наглядом; b; Рейтинг під наглядом: позитивний;
  • Рейтинг підтримки; Підвищено; 4.

Про Креді Агріколь:

АТ «Креді Агріколь Банк» — сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі — Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи преміум-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 280 000 активних приватних клієнтів та 17 000 корпоративних клієнтів, серед яких міжнародні корпорації, великі українські компанії та представники малого та середнього бізнесу. Креді Агріколь Банк — соціально свідомий та відповідальний банк, що підтверджує свій статус безліччю реалізованих проектів в рамках програми корпоративної соціальної відповідальності «We Care!».

Контакти:

Управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банку

Електронна пошта: Communications@credit-agricole.ua

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно