Програма винагород Mastercard
Каталог подарунків Mastercard
Online чат
Онлайн консультант
Очікування оператора...
Онлайн консультант

Міжнародне агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг Креді Агріколь на рівні В з прогнозом стабільний

16 Лютого 2021

Третього лютого провідне міжнародне агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Креді Агріколь Банку в іноземній валюті на рівні «B» зі стабільним прогнозом та в національній валюті на рівні «В+» зі стабільним прогнозом. Довгостроковий рейтинг за національною шкалою підтверджений на рівні «AAA (ukr)». 

«Рейтингове агентство Fitch знову підтвердило статус Креді Агріколь Банку як одного з національних емітентів з найвищими рейтингами в Україні. Це свічення стабільності, достатньої ліквідності банку та надійної підтримки з боку Групи. Завдяки добре збалансованій моделі універсального банкінгу, консервативному підходу до управління ризиками, навіть під час кризи Креді Агріколь підтверджує свою стійкість та генерує дохід», - зазначив Джорджіо Сопранзі, член правління і фінансовий директор Креді Агріколь Банку.

Рейтингова агенція Fitch зазначила достатньо сильну фінансову позицію банку, виражену зокрема хорошими показниками прибутковості, протягом усього циклу, незначним впливом пандемічної кризи на якість кредитів, достатньою капіталізацією та стабільними профілями фінансування. Водночас рейтинги життєздатності відображають чутливість банку до середовища з підвищеним ризиком, в якому він працює.

Капіталізація Креді Агріколь є достатньою і пояснюється хорошим рівнем внутрішнього генерування капіталу та помірним ростом кредитів. Профіль фінансування банку сформований завдяки стабільному залученню депозитів та достатнім запасам ліквідності.

Повний прес-реліз Fitch можна побачити за посиланням 

 Про Fitch Ratings

Fitch Ratings - це міжнародне агентство з кредитного рейтингу, що базується в Нью-Йорку та Лондоні. Це одна з трьох національно визнаних організацій статистичного рейтингу (NRSRO), створених Комісією з цінних паперів та бірж США у 1975 році. Fitch пропонує суверенні кредитні рейтинги, які описують здатність кожної країни виконувати свої боргові зобов'язання. Суверенні кредитні рейтинги доступні інвесторам, щоб допомогти їм зрозуміти рівень ризику, пов'язаний з інвестуванням у певну країну. Інвестори використовують рейтинги Fitch, присвоєні компаніям, у процесі управління інвестиціями, визначення ризику дефолту та можливості отримання прибутку від інвестицій. Fitch формує рейтинги, базуючись на таких факторах, як, наприклад: яку заборгованість має компанія та наскільки вона чутлива до системних змін, таких як процентні ставки. 

Про Креді Агріколь:

АТ «Креді Агріколь Банк» — сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі — Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи преміум-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 280 000 активних приватних клієнтів та 17 000 корпоративних клієнтів, серед яких міжнародні корпорації, великі українські компанії та представники малого та середнього бізнесу. Креді Агріколь Банк — соціально свідомий та відповідальний банк, що підтверджує свій статус безліччю реалізованих проектів в рамках програми корпоративної соціальної відповідальності «We Care!».

Контакти:

Вікторія Торяник, начальник управління зв’язків з громадськістю та внутрішніх комунікацій Креді Агріколь Банку 

Електронна пошта: Viktoriia.TORIANYK@credit-agricole.ua

Контакт центр Credit Agricole
0 800 30 5555 Безкоштовно